有無人有食supplement 嘅習慣

890 回覆
583 Like 38 Dislike
我好細個 十幾歲就要食安眠藥 不過個陣唔洗日日食
好醒訓 落雨第一滴就醒
家父都有失眠問題
醫生冇講原因 但我做過好多sleep quality test都係好差

之前爬失眠post 見到咁多手足食藥食到有問題
都真係想盡量減藥
呀媽係女人
melationin我一直睇max dose係一日10mg?
https://www.wur.nl/en/newsarticle/algae-our-original-omega-3-source.htm
'But fish cannot produce omega-3 by itself, but obtain them from algae.'
請問一日食幾多粒?
我依家一日食兩粒,但都成日生暗瘡,冇乜改善發炎
邊度有寫
識食一定要食埋Sam-e
又補腦又護肝仲可以心情愉快

iherb 有幾隻牌子做緊四折同半價
都係跟返包裝指示,我食嗰隻一日一粒

你食開邊隻?聽講要食好高劑量先改善到
依家有食Pb8,同rx omega 3

以前一開始食後NOW Foods 500億益生菌,食哂成樽之後覺得個腸胃調教翻好就轉依家個樽pb8 140億 (貪佢夠平菌種夠多但係數量少)每日一粒日日有屎all 啲屎仲好完整

rx omega 3 真係最冇乜鳩用,食完之後都係會買益生菌同綜合維他命丸就夠
Calcium + Vitamin C
留名
請教下,高血壓有冇推薦食邊隻?
lm
Theanine 對anxiety有無用?
一隻都無食過
都唔知自己缺乜
上網睇D營養, 隻隻都話缺乏會好影響身體
咁唔通隻隻都食咩, 痴線

同埋咁後生就開始食咁多呢D野會唔會唔係太好
第3隻咩嚟 第一次聽
想知呢隻有冇效
上面好多人反collagen但一份paper都share唔到出嚟呢個post啲質素其實睇吓就算
咩嚟
食緊維他命e 聽講話皮膚會好啲 不過又唔係好覺
我都食左一個月槲皮素同益生菌,加焗桑拿出汗
但係有時晚上訓唔著緊張 又會出蕁麻疹
如果成功訓得著就唔會出
出左一年了
均衡食呢
Omega 3
CLA
Creatine
Maca
Glutamine
Men’s multi V
ZMA
T booster

全部iherbs買
唔同牌子嘅成份其實都大同小異
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞