有無人有食supplement 嘅習慣

890 回覆
583 Like 38 Dislike
咪話長時間囉,玩捉字就捉好d啦
個症狀咪叫缺銅。。

我想知點解有幾隻vitamin 會超過 1000%
佢個video提到Vit A同E過量對身體無益,呢度都超過RDA 2倍?

呢隻multivitamin 個dosage勁誇張

大家有無介紹
Webber Naturals Omega-3 900mg
( EPA 600mg , DHA 300mg , omega3 fatty 900mg )

Sports Research Triple Strength
( EPA 690mg , DHA 260mg , omega3 fatty 90mg )

唔係上面果隻高含量啲咩
其實我主要想食下D3 同埋 zinc

諗緊加唔加埋magnesium 同 folic acid

我仲未睇到有咩實質data要zinc 同copper一齊食,但一粒有哂好吸引咁

又想食prebiotics & probiotics日本嗰啲真係一粒嘢乜都有
一定係B雜
未食之前一年有360日都生緊飛滋
keep 住食之後一年生一兩次only
下面高啲
我係睇EPA同DHA含量
下面比人買貴晒
我見外國有人話靠食zinc降銅
因為佢地d水喉係copper做 飲唔少落肚

有時諗 香港d水喉又乾唔乾淨
香港淡水喉都係銅喉黎
好隊年前東張西望係咪話邊條村d水有毒

記唔記得係lead定copper
可能重金屬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞