【奧運刊】Hunter x Hunter 獵人 [4] 旅團結成的過去、古仔一族被滅族的真相(?)終於要開始披露

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
所以我覺得係同一條女黎

如果10年後有人迷路去咗果度,搵到堆白骨揭發,我就信真係迷路

古拿比加住咁耐都好少見到外人
蟻篇係搵一個人做旁白就得

但而家係好多人(仲要係非主要角色)都有幾頁字既對白

個背景都唔知點整
唔似咩 我反而覺得咁先最正路wor
如果講四皇子純粹只係collector咁都幾無聊
佢直頭收藏埋佢個好朋友成個頭
(之前交代過佢鐘意叫手下帶d前途光明既年輕人返屋企殺左佢然後拆骨)
如果條女無死既話 咁邊個比古盧達族殺死而引致旅團要滅族
特質系 富奸的自動筆記
一坐埋位就靈感源源不絕 期間全神貫注唔會想偷懶或腰痛
制約為每十萬個TWITTER LIKE可以轉換成一頁漫畫但一旦斷開streak要強制進入絕四年
所以我上面估係兩件獨立嘅事同時發生

1. 旅團接四王子生意,殺人挖眼(所以四王子獨佔大部分眼球)
2. 咁啱見到舊朋友嘅寶貝書,以為流星街嘅野俾佢地搶咗,攞番本書留留言

俠客個頭

Btw原來佢都係流星街既人
之前一直都講始創成員係富蘭克林,派克諾坦,瑪奇,窩金,飛坦,信長,庫洛洛

既然佢都係流星街長大 點解會之後先join
就算同一地方大,都唔一定一開始就join
童黨都有唔同派系
Ching 咁寫法係為左解條女無死既話 我覺得有d爛同格硬黎 旅團接job已經有d癲 仲話咁岩得咁橋入去殺人時見到本書所以就留言
又要唔睇又要屌

我都係費事講咁多,前面我都激嬲唔少人
只能夠講一句,好在hunter都唔係「我地」寫,咁講佢地應該都滿意了
最講唔通係點樣利用到旅團去報復
即我唔兜兜轉轉咁去ff腦補,純粹直接咁分析現有故事留低嘅嘢
就係條女真係唔小心探險入咗去,咁四王子又點樣知道有條女入咗去,而條女又係旅團嘅親交
再繼續假手於人咁滅族拎到佢想要嘅嘢(火紅眼),旅團又一定sell?
仲要知嫁禍係work,旅團係會落搭,個情報網真係勁到痴線先得
講緊拍賣篇黑幫都唔太知旅團底細係點啦

呢啲位真係疊咗好多層上去,所以我先唔估到咁複雜
而家最簡單咁諗,係條女當時真係好返走咗
而佢走嗰陣發生咗意外,係族人殺咗佢(故事交待手法上都唔似係關長老事)
然之後旅團發現係呢個族做嘅,再繼而發現佢哋有火紅眼,好想要
咁樣就比較簡單,冇兜轉得咁多

班FF團員睇hxh嘅樂趣就係看圖作文
有咩唔鍾意就腦寫內容入去
估唔到派克同團長咁好交情
其實可以好簡單

四王子order去殺晒d人
指明要旅團留朵公開係自己做
至於目的就未知
條女實會出返嚟㗎啦
可能今次回憶篇就見到

如果真係俾人煽動
旅團會唔會為滅族同古拿比加道歉
再一齊打四王子

四王子好有終 boss feel
好似今篇嘅蟻王咁撚癲

重睇發現呢句

買重二王子

五王子架變色龍車要 partner
暫時未諗到成個繼承戰入面有咩用
用草收買第七王子
反而探索黑暗大陸就好撚有用
同 Bill 一齊玩草藥過退休生活

BTW 睇維基發現五王子係個 she
邊有萎縮
蟻王︰種族值剋制
四王子︰預知未來
如果咁玩
團長同 PIKA 個出身就機乎冇分別
團長以為自己可以斬斷輪迴
但最後都係一鳩樣
同埋旅團殺完人之後
發覺希拉冇死到咪好撚柒
如果真係俾人煽動
旅團會唔會為滅族同古拿比加道歉
再一齊打四王子

tvb式
仲要如果final boss 係四王子古拿比加未必夠打佢誓約係針對旅團
充滿惡意
柏路達最後顏射6發嗰陣有佢份
唔明嘅係點解始創團員有啲編號去到咁後
胡步勁都話咁係殺左佢一次
拗手瓜贏左戈個簡編號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞