【奧運刊】Hunter x Hunter 獵人 [4] 旅團結成的過去、古仔一族被滅族的真相(?)終於要開始披露

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
派路達講過腳可以失去但唔可以失去蜘蛛頭(庫洛洛)
團員以為鎖鏈殺手控制左派路達會分裂 到時團員亦唔會搵除念師
你仲係唔明 已出場角色換造形無問題 問題係一個關鍵角色唔會整到完全唔似樣然後插落去當做伏線 咁係好撚低手 明唔明?
希望旅團同廁所戰神一齊含家產
廁所戰神係富奸係hunter把口黎
無咁易死
仲有 古盧達族篇同旅團回憶篇 希拉出現時已經出現左時差 造形上唔同左 但完全唔會令讀者認唔到佢 最signature個d位keep返晒 你以家同我講完全無晒
佢話會長冇破綻唔出手
其實扮鬼扮馬真係唔符合佢性格先(雖然有啲馬後炮)
當初佢都要揾人扮自己嚟過骨啦
你講呢個point係最好
基本上日漫班作者都唔會亂搞呢個位
https://youtu.be/OSy_SSbb7Cs
Youtube無啦啦彈出黎

Jump真係好神,即刻上傳

睇番旅團過去篇再望番呢要集動畫
見團長喊我都有啲心噏
根本成個旅團篇要交代既核心人物就係希拉
佢連結住古勒比加同旅團既關係
而回憶篇交代佢地有朋友比黑幫殘殺既過去
基本上已經係暗示緊希拉已經係古盧達族死左
上面完全係有根據推理

而無根據既推理就係諗點解希拉會死左
係咪真係族長殺 如果係 咁就無懸案
似乎有陰謀係入面 咁係皇族篇交代旅團回憶
同古仔最大connection 既皇族就係四皇子
就睇下之後點發展
佢地團旅每人一個反派角色?同佢地童年窩金夢想有關?
團長 吸血鬼
飛坦 殭屍
窩金 狼人
子彈女 魅魔
眼鏡妹 魔女
麻子 雪女
木乃伊
Copy 幽靈
念彈大隻佬 科學怪人
手機仔 變身怪醫
基路亞細佬 座敷童子
信長 織田信長
芬克斯 獅身人面
西索 死神(手機仔預言 第三次電話響係死神來了)
其實富奸已經寫到好白
最正路就係咁推敲,基本上連個作者都有心引導人咁諗先
但你話作者有冇引導希拉係比洋德嘅人?冇

不過呢個post之前已經有啲友仔好鍾意ff估啲兜咗幾呀個圈嘅嘢
然之後再話人哋正路推測係同佢同級
上面有人好有禮貌咁更正左我喇 我講埋唔該添呀
你就行埋一二邊啦
397 生肉
攬袋個度真係

話說個黑衫女人唔會係killua老母掛
流星街好團結,同團長關係一定差到爆啦
唔會啦
應該係麻子師傅
好撚正呀
結尾嘅克洛洛14歲。
以前睇書有一個橋段大約係,犯人留低咗線索,為咗捉到犯人,自己借犯人嘅名義名揚天下,引犯人出嚟。於是就係到估,旅團個名同埋團長嘅姓氏之類,有冇可能同真凶有關。
為反而反:過左5-6年 變左有咩出奇
但佢細細個D人已經叫佢Chrollo
古盧達族回憶篇最後話有個迷路女發現屍體
當時黎講可能真係會認為希拉係兇手
但以家出埋旅團篇就會發現呢句野係富奸有心誤導讀者 未出之前我覺得佢地咁諗都正常 以家都知希拉同旅團有關 仲留左句血債血償字條 仲比個句野帶走有d講唔過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞