【奧運刊】Hunter x Hunter 獵人 [4] 旅團結成的過去、古仔一族被滅族的真相(?)終於要開始披露

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
Hunter你都睇咁耐啦
我買國王贏 利用儀式增強自己能力進入暗黑大陸拎長生方法
能力/背景講得愈少愈安全
全部能力都開晒估
得佢未開

旅團 RIP
國王死梗
我覺得佢已經準備好陪葬
老豆話佢已經成為養份
到依家都唔明點解會放希索加入團
同埋入團條件係隻揪打贏?
咁畢嗶呢啲應該一早收皮
同埋啲團員幾乎冇換過咁樣

不過回憶仲未有穿窿佬吸塵妹同庫嗶
其實都唔奇
可能係啲族人為咗自保就想殺希拉滅口

村長搵人恰 pika 單嘢
都證明村長可以幾仆街
即係有副棺材係比佢自己?
唔係講過有前4號? 不過冇出過場
最唔明點解放揍敵客兩兄弟入去就真
好早之前已經好多人講緊呢幾樣野關連
但唔知點串通一齊
旅團同黑幫一定有關 因為黑幫 同流星街 關係密切 要比人口黑幫/ 幫黑幫做野
如果係咁 感覺國王唔洗咁多此一舉去教仔 教精呀9王子點爭取想要嘅野
都唔奇呀 睇返佢之前D言行對答 都似係一個認真為國家著想嘅人
真係因為國家而死都唔奇
咁樣感覺會似樣D 如果係為咗自己私慾就感覺無乜癮
佢話自己都係儀式一部分
一係佢死訓埋落去
一係其他王子死晒
再接近現實少少既可能性係4王子要火紅眼,2線人收呢啲oRder要做嗱喳野 ,梗係搵黑幫出手 黑幫有權勢 保護流星街 交易人口數量作條件 比如
交出100對火紅眼 = 減少100個小朋友嘅供應 對流星街雖然係微不足道,因為所有由剩低嘅人口都係無名無姓/ 或者係死咗都唔會有人理!但對團長大個左做埋長老/
或者經歷咗細個俾人綁架或者身邊嘅朋友俾人綁架事後
團長係 ptsd , 要救啲小朋友,/ 就算唔係小朋友就算係流星街人etc
但對當時黎講已經非常之吸引既交換條件 都係救得壹個得壹個咁 唔通真係反黑幫/ 反2線人/ 反4王子 (當時來講應該仲未知道咁千絲萬縷

喺呢個前提底下
淨係395 已經足以令到團長好憎恨黑幫
唔係問佢哋攞人 就係綁架佢哋啲小朋友,嗰陣時仲係好細個 依家係船終須知道真相= 同黑幫打= 打2線人= 打4王子
極度有理由相信
最終4王子戰爭會係同 (旅團+古仔)聯手 ,而古仔都未必有足夠能力殺曬旅團 even 古仔真係好勁抽
對應富奸老師已本人證實 旅團係會死曬呢個fact
你說的是
但其實有機會係佢想挑釁激起恨意去同加buff古仔打都未定

畢竟富奸睇得多,就係佢唔想將人性寫得太簡單
隔左廿年⋯
咁或者可以係團長心裡面有一套諗法,但同團員講就係鍾意
未出
點解咁撚多幫作者作故仔既文
由有forum開始有邊一次係寫中過個故仔呀
正正經經J下每一集有幾好睇咪得囉
而家睇睇下, 發現旋律真心好撚屈機
係世界杯刊
條屍一定係假㗎
唔得㗎
一定係4王子搭管家搭線人
搭佢個二叔搭果個鄰居隻狗個情人嘅主人
搭執佢垃圾嘅流浪漢個朋友識得嘅流星街居民
再搭上長老要求旅團做㗎一定係咁呀!
唔係點會有關聯喎!一定兜到㗎

我講完都忍唔住笑。
咪當等情報追po娛樂吓囉,
上船果陣都已經講咗因為旅團係拍賣會
幫黑幫勢力大洗底佢哋𠵱啲家族先上到位。
就係咁先咁多fans,佢哋要選擇性失憶咪由佢。
都廢事講佢哋啦,佢長篇大論FF完同佢講句:
「你講得好岩呀
之後等下集咪算囉
睇到個留言,但唔係好記得係邊part講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞