【奧運刊】Hunter x Hunter 獵人 [4] 旅團結成的過去、古仔一族被滅族的真相(?)終於要開始披露

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
漫畫嘅內容都已經跳到好遠,你可以出返去了
假設呢啲冇乜用啦,好似咩救老母定救女朋友先咁
返鄉下幫拖打蟻,長老又借能力畀團長,其實已經睇到關係好到不得了
睇唔明,懶睇字就點都冇得講
但一講呢啲又嬲,話你「好巴閉呀」、「hxh權威」,好撚自卑咁
仲有嗰個成日想搞金嘅西裝友
sun and moon係死後更強既念,長老已經死撚左
你點知個能力係借返黎定係偷返黎定係搶返黎
咪講到自己在場睇到佢地有借有還有傾有講咁
同意

用番基路亞家族圖,我覺得佢地似give and take
純粹合理咁估計啫,如果冇蟻篇或者我都會估佢哋係反骨仔(拍賣篇講嘅異數)
有蟻篇+古仔追憶篇嘅描述就變咗偏向只係借而已

今次回憶應該唔多唔少會交待返嘅,咪睇下點
睇得多就知冨奸寫野有一手
帕里斯通咩撚野念都冇用過,只係玩下手段
就已經覺得佢係危險加上好撚邪惡既人
金念能力高強,但係自己只係個考古獵人係度整保育整game,
就覺得佢唔係一個危險既人
你估就係合理咁估計,其他人估唔啱你心水就係FF
我係填返個窿(不外乎搶/偷返嚟定借),咁合理估計就係借而已
你咩嘢死後更強就係框架外再加多一層
庫洛洛好可愛
副會作個能力起碼唔係強化系鬥大力嘅強大先(金講,唔好又話ff)
加埋佢自己話會長太勁,咁應該唔係咩嘢武鬥派嚟
回憶殺,傳統黎
單睇今話劇情
庫洛洛除咗係幻影旅團嘅創始人,話唔定仲要係流星街嘅長老之一
我覺得古仔最後會無事喎
咁快出左條女既回憶
古仔應該會發現到真相唔再同旅團對撞保到條命
希索加絕對係勁果批
但唔係最勁
有講過某D念死後會更強,連除念師都搞唔掂
但希索加係咪都係咁就無講過
克洛洛果時純真,充滿希望既眼神
要經歷D咩先會變到係拍賣市果時果種完全絕望,咩都無所謂,好似黑洞咁既眼神
通常回憶完就係角色領便當之時
睇黎王子篇就係旅團既終章
完嘅意思唔係無命
係佢條故事線完
其實差唔多
基本上旅團既故事已經到終點
解埋佢同古仔既結果條線就可以完得
咁旅團都唔需要再出場,團滅好合理
船上面死曬,咁古仔落船就可以搵果D秘寶黎幫小岡
段字以家睇就似係講緊綁架/謀殺
如果今次回憶編係想講流星街既人係會對呢種行為帶有仇恨既話 咁當日古盧達族被滅族時旅團有留低呢句說話
就證明左旅團本身係認為古盧達族係有做出類似拐帶/謀殺既行為
但以外傳去睇古盧達族本身就係一個善良而且隱蔽既族群 根本唔會做出咁既事 所以一定有人插臟嫁禍
而動機同合理性最大既自然係第四皇子
想問下富奸發左咩癲定發動左制約同誓約?
啲畫功同對白咁撚認真?
依家睇一話係要睇幾次,有時又要番睇之前果啲先明講咩
如果到時真係出動畫唔知點算,人物多到應該要搵好多聲優去配
好波
旅團班垃圾終於死
等左好耐
個人估一係條女比人殺左報仇
一係本書唔簡單入面有重要信息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞