【奧運刊】Hunter x Hunter 獵人 [4] 旅團結成的過去、古仔一族被滅族的真相(?)終於要開始披露

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
修圖嵌字好似冇鼠繪級數,講緊對面op今話就真係好似鼠繪
長老應該都冇咩選擇
其實都唔想賣走d小朋友,所以先想求變
當然成個地方其實唔太重視人命
但條傻鳩唔似咁有料到,當時念又唔識
唔似咁多情報收到又話利用呢個、煽動嗰個咁
希索加趁飛坦去廁所一擊ko飛坦
再用飛坦個頭丟死強化系嗰件
然後單挑信長
明明七個人
點解叫保潔六人組
唔緊要,大部分人都係睇咗情報圖先,已經get到個畫面
雖然我亦相信你唔講有部分人係get唔到
眼神畫得好,簡單幾筆已經知畫緊邊個
反而手槍女特徵冇咁似
咁我都覺得賣走係正確選擇
但你7,8歲 接受左呢D道理就會黑化
信長話齋 絕望與憤怒就係原動力

睇返設定(不過真係冇咩官方設定本)胡步勁富蘭克林同芬克斯年齡大過其他人幾年
畫返都幾得幾足 ,瑪奇特別Q
不過旅團都唔係呢個年紀組成
可能之後會skip起碼十年八咁去講,個標題叫「結成」
你估係油脾咩
比絲姬都唔知一下扭唔扭得甩飛坦個頭啦
阿廁點做到
但個段野係暗示血債血償 除左條女仲可以係邊個死
富奸會唔會咁明顯話係同一條女發現佢地條屍 違和感好強烈wor
同古盧達滅族淨低有關聯既人就係渣書女 旅團同埋四皇子
富奸選擇係呢個moment trigger返滅族條伏線係有懸疑性既話 除左四皇子仲有邊個姐 真係合情合理wor
可能純粹破壞左盒帶。搞到成班無得睇。嬲爆轉做賊
咁真係要睇下點樣寫到旅團俾條傻鳩撚
雖然咁寫係好睇,但件事又唔似咁複雜咁
邊間動畫公司敢接呢個job
多對白,如果照cop個表達方式其實好好做
反而之前蟻篇嗰啲就真係好難表現得好
果班愛依依撚樣連團粉手扣佬都抽唔贏, 好難想像打得贏2-3個一齊行動既蜘蛛。
無絕望,相反佢享受呢個狀態

佢比古仔捉咗上車果次,識聽心音果個講過,團長從來冇諗過唔會死,但佢非常享受與死亡共存既快感
又咁講 如果愛依知道旅團黎搞佢地
咁廁索其實係同佢地有共同敵人 可能聯手都唔奇
14王子 8老母 60護衛 40黑幫 12支 12旅團 15比楊德手下 10司法部門V5軍人 6四王子朋友
咁應承咗人哋唔會主動出手吖嘛
因為啲族人住嘅地方其實好難發現
就算係希拉,都擺明唔係真係迷路先入到去
古拿比加騎走地雞都要6個鐘先去到最近城鎮...點唔小心迷路去到
黑暗大陸篇完到先再講動畫
或者旅團班人無咩道德規範,純粹想做就做
希索加都講過佢地有時會做善事

但識聽心音果個古仔拍檔都講過,如果旅團真係一班無人性既怪物,咁果個交換人質計劃根本就唔會成功。

佢仲串古拿比加根本完全感到旅團性格行事之間果種矛盾,只係扮唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞