【奧運刊】Hunter x Hunter 獵人 [4] 旅團結成的過去、古仔一族被滅族的真相(?)終於要開始披露

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
冇講係同一個人,亦唔似係同一個人
絕望好多解釋
係對人類呢種生物絕望 隨便殺都冇所謂既絕望
唔係溝女失敗頹樣果種絕望
佢地住果度,
咁多年黎好少有人真係迷路入到去

我個人認為係暗示同一條女,
當然你唔一定要同意,
但至少條女在生嘅機會係大過死咗
我覺得純粹係交待返單意外有人發現到
當然,你當時睇個短篇,唔知條女係乜嘢身份當佢係普通人,咁就可以簡單掛鉤返係佢發現
而家成件事就唔係咁睇啦
我都覺得唔係同一人
點解先行版p1睇唔到部cam有人?
即係冨慳twitter貼嗰幾格,漢化組自己加?
應該唔係同一人
因為流星街既人
無身份
唔會係普通人
比人問都搵唔到存在紀錄

報警分分鐘比人拉埋
胡步勁純粹係富奸營造佢單細胞生物咩都死牛一邊頸

至於旅團本身就怪雞組織
宗旨搶野做賊 咁應該自私自利,不如話只想純粹任意莽為
胡步勁同信長要做棄子 死都要工作,咁搶野黎做咩
當然創始團員之間友情可以為左理想犧牲,可以係流星街孤兒養成互相依靠關係
派克可以為左團長命都唔要

回憶個時團長話佢命令最優先,對創始團員就有用既
https://www.cartoonmad.cc/comic/115500121094081.html

但根本就確保唔到新團員有共同目標
唔好講希索加,連基路亞阿哥都未必聽團長話
沒落係遲早既事,只不過睇下團長可以維繫到旅團幾耐
而呢樣都係知易行難,當初回憶團長話整體重要過個人,現實就好多人做唔到
似係印刷果邊印漏咗
可能先搞到富樫要專登出tweet po返張圖

翻譯已經夠辛苦,我唔認為佢哋會專登嘥時間P番上去
即係先行版都畀咗作者過目先?然後佢先twitter咁講?但冨樫個tweet好似叫人自行ff
睇左黑之章
正常作者唔會有時間過目,下個星期出刊既果一話原稿直接揼俾責編處理就算

亦有一種可能性,佢俾漏咗更正後嘅果一頁原稿

所以實體版嘅讀者要自行喺腦內整合番個場景
應該就係背景同啲人嘅稿冇合返埋一齊
所以我先勁懷疑係咪漢化組拎twitter張圖合返埋
無叫名果幾個角色 棒球佬=飛坦/信長? 正方面=富蘭克林? 派派=派克諾妲? 崩牙仔=?
我覺得除咗記憶女,其他都已經畫到好好認,一眼睇到啦喎
話時話今話都已經395,就嚟出397棵樹,都唔知係咪旅團回憶嚟
我剩係認唔到崩牙果個
棒球佬係飛坦

崩牙仔就先達佬
仆親嘅姿勢同佢死嗰陣時一樣
問題係族人極力避開人
根本正常迷路都入唔到去,十年都無一個人真係迷路入去

就算呢個女嘅自稱迷路,其實都係有心搵,先搵到路入去(所以不斷跌親,借啲意唔走)

所以我先覺得似同一個人
難難地 窩金無左箭豬頭 富蘭克林無左長耳垂 飛坦無死魚眼
其他芬克斯 瑪琪 團長認到
追憶篇最後一頁
英文背到一半
中文冇可能
得你唔知
飛坦同團長細個好撚 cute
信長on99咁
真係隨時收皮+累死隊友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞