【奧運刊】Hunter x Hunter 獵人 [4] 旅團結成的過去、古仔一族被滅族的真相(?)終於要開始披露

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
睇返又真係
同問
希望有生之年儲到一套
今集最少字, 唔使消化咁耐
不過呢套真係每個篇章都比到唔同既野我睇
由一開始既王道, 到沉重既復仇, 之後又變打機feel,
仲有蟻篇講人類面對力量強大既威脅, 選舉篇既政治角力等等
王子篇就宜直程乜都有啲咁, 例如上一話有講黑幫鬥爭同講唔識念既人點面對識念既人等

講返呢話, 睇左咁多年我對旅團既感覺都一路咁變
一開始勁反感, 到後來慢慢淡左呢個感覺
同埋可能睇左咁多年, 佢地已經變左 "老角色"之一
多多少少有啲感情, 上次見查路拿古佢地死都有啲sad
但我鐘意古仔多啲, 希望如果第時佢地要對決既,古仔可以嬴
但全部都好好睇wo
可能我鐘意hunter就係因為佢劇情同人物刻畫都好豐富
同埋我覺得佢次次構思既情節都唔會係廢既
所以唔覺有乜問題
話時話 雖然兩個圖案唔一樣
但係風格有啲似
會唔會其實古魯達族同新世界嘅守門人有關係呢
有講過話人類都係由暗黑大陸嚟!
古魯達族可能仲保存以前喺大陸生活嘅文化。

如果作實左第一點
咁暗黑大陸會唔會仲有一批發展分向完全唔同嘅人類喺當地?

雖然依張圖唔可以作證太多,但我諗冨奸應該唔會太過亂畫掛!
雖然我知咁樣講好似過度分析左
不過會唔會係同你張相右邊嗰隻係同一隻噴火龍嚟嘅呢
如果真係同一隻
咁個本書係乜嘢書嚟呢
唔通就係東·富力士嗰本書
睇到團長以前咁天真真係好sad
配埋音 完曬暗黑大陸應該幾十年後

回帶番,有人估過希拉和帕里斯通係同一人
Parisu中間的aris倒過來就是sira
現在應該排除喇掛
獵人太多FF
右邊嗰隻係古仔佢地騎嘅鳥嚟,已證實
團長係非人類啲fd
雖然知道你玩膠 不過邊度有證實到先?
有可能 今集講左本書係戰鬥故事D之獵人

D=Don Freecss
又唔係咁講
首先團長俾基家兩老追殺都唔死
呢個係勁唔需要拗

胡步勁係教科書級數既強化系
單以力量計係人類頂點都唔奇

手機佬個技本身勁屈
團索戰時希索加唔敢埋身好大原因係團長揸住天線
如果唔係團長借走左希索加都好難埋到身

複製佬無得好講
個技勁但本身真係唔打得

記憶女又係非戰鬥人員
死係古仔手上完全係劇情殺

太陽爐係防反類型
信長戰力未知
跳舞佬就不嬲柒
又唔好屈到旅團咁廢
基爺都要基爸唔好就住打
需要時可以兩個攬炒殺晒

火紅眼古仔根本唔係新手級
開左紅眼全系100%喎
胡步勁係肉體100+強化100
古仔肉體無100所以捱一拳要斷手

白鴿擋子彈又係鳩up
一發打唔死咪連發囉
班社團成員都係諗住用放射系屈白鴿佬
你老豆當年中出你老母就黑色衝動
生咗你依舊黑色幽默
信長係用雙手渣刀,畫完L+7先再用單手收刀
副會長只係貪玩 他還是小孩
其實帕利斯通俾我個感覺有d似團長同希索加混合版
實力應該好勁,暫時仲未寫到
佢勁想知金個能力係咩
我都好想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞