【奧運刊】Hunter x Hunter 獵人 [4] 旅團結成的過去、古仔一族被滅族的真相(?)終於要開始披露

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
有熟肉未 好餓
其實我最最希望古仔有good end
ff下,暗黑大陸有佢既族人分支佢以後唔返黎,我我覺得個結局係好
全船人如果唔計十二支、比陽德隊,王子嘅話唔計念獸,有幾多個有機會打得贏死後更強嘅希索加?
團長都係船度
你唔計個堆都幾十人

仲有團長,可能部份蜘蛛贏到?
古仔,比絲基,古仔師傅?

其實希索加真係一啲都唔勁
點解死後更強???
其實獵人有寫得好清楚
"危險既人"只係講緊佢有普通能力以上加上思想好危險,
包括旅團同希索加
並唔係講緊佢地既能力好勁可以崩天滅地
唔好成日ff佢地好打得
佢打團長嗰陣用個死後更強嘅念復活過一次,所以我假設佢亦都可以好似貓女咁死後起身再打,因為佢招香口膠可以當貓女招扯線公仔咁用。

咁嘅情況下有幾多個可以殺到佢兩次或者第一次就將佢打到行動不能?
其實係 螞蟻入侵專登call旅團番黎幫拖
星期五喇, 幾時有中譯
其實大意只係話全部人都會死(好似包埋古仔)
玩嘢答法嚟,正路點會劇透到咁清楚
一於嚟個同團長和好左膠結局
本身拍賣篇嗰陣就係嘅,又話咩流星街異數乜乜,破壞流星街同黑幫關係玩撚串個party咁
但後來蟻篇返去幫拖,再加埋古仔追憶篇留咗句嘢,其實旅團個立場都算好清楚
我理解係佢諗爆死前, 強大意念一心諗住要用念係心臟停止後幫自己做CPR
做完CPR急救返自己就完, 呢招可唔可以無限用都唔知, CPR都唔包一定救得返. 雖然有d漫會有死後變強嘅設定,不過HXH好似無?

不過扯旗佬心態上可能有變,之前喺會俾人做好準備,自斷雙手等等去製造麻煩俾自己增加難度,呢家就唔玩野認真殺人,咁都可以話強左嘅
死後更強係ff出嚟
暫時都係ff
佢個「死後更強」咪就係拎咗嚟發動按摩
一場誤會,一場誤會
395 繁中
我個人get到係:

同自己目標無衝突的話,旅團會幫流星街

有衝突嘅話,旅團會放自己目標喺第一位,
情願得罪流星街

而雙方對對方都仲有利用價值,
所以唔會反面住
停咗8年
進度剩係去到選舉篇
富奸從來都冇限死後更強嘅念可以點用,淨係睇個能力者死前嘅執念係乜
希索加想報復殺曬旅團所以咪按摩復活
貓女想阻止大岡接觸蟻王所以咪唔復活,直接操控自己條屍換大岡隻手
流星街長老應該有想同人攬炒之類嘅原因,所以死咗之後佢嘅印記同能力都唔會消失
最新嗰個喪屍女想繼續幫組織所以咪死後操控自己附身其他人條屍

我嘅意思係希索加抱住死咗都要攬炒嘅執念發動死後更強嘅念,好似貓女嗰陣咁,有幾多人可以連續殺到佢兩次
即使佢唔係操作系,佢嘅香口膠理論上都可以當線咁用操控自己條屍
死後更強嘅念係好大發揮(老作)空間
但往往係指緊啲好單一嘅位:
-貓女個黑子舞想仲keep住打大岡 (保護王)
-流星街長老個能力stay喺團長本書冇消失 (可能長老信得過團長,想自己能力繼續存在保護流星街)
-索仔擺定手位玩cpr (佢唔想死,所以試下)
-二王子復活能力(呢個本身plan好嘅用法,可以多次使用)
-一王子班𡃁死後過能力畀一王子(呢個都係plan好,明顯有制約規則嘅能力)
-黑幫清理屍體組員死後變成zombie控制屍體 (死後繼續返工,估計係意外出現,呢個其實好撚誇)

冇畫到出嚟嘅嘢就不宜過分解讀
又係明明作者好直接講,但讀者就ff到天花龍鳳個問題
吓 好精彩喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞