【奧運刊】Hunter x Hunter 獵人 [4] 旅團結成的過去、古仔一族被滅族的真相(?)終於要開始披露

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
如果呢篇寫得完 睇格局應該會係最好睇既一篇
個post變撚咗真係兒登,污煙障氣咁
邊到有得睇返回憶篇???

希拉真係流星街
同感
庫仔有學識, 有語言天份 可以同外界 /黑幫交流
庫仔書本入邊有長老嘅念能力 ,應該唔係搶返嚟 ,係長老俾佢

古仔放低仇恨
4王子想清除呢班人,反而幻影軍團以死殺4王子
真正既結成係古仔+ 幻影
點解個個都咁想旅團有正當理由滅人族
係咪真係咁多fans
以黎#1 有素材
Level 應該同念強度冇關, 應該係20,50Lv 有變化。
你真係好氣,由得班人以為強度咪算囉
仲喺度bug bug bug,以為自己醒撚過冨樫
得啦我都係ff呀嘛,佢冇寫晒出嚟就有可能係呀嘛,咪睇下點囉
包保柒咗就潛撚晒扮冇事發生,又唔係冇試過
但係佢話氣嘅總量同威力會隨等級升
無話最高幾lv 都冇提50lv點
只係100lv 可以傳染人
其實可以從另一方面睇
卡金帝國入邊嘅二線人,即係黑幫= 流星街同外界黑幫交易保護留星街
流星街長老其實都係出於保護流星街 將人口/ 包括小朋友 出賣比黑幫= 2線人= 4王子操縱嘅黑幫
而人口交易 火紅之眼 都係4王子無主動出手
死亡指都唔知道佢啲下屬外判比流星街既人做呢單野 佢淨係叫佢啲黑幫做

之後嘅路線似乎係4王子覺得黑幫搵番黎既人要對番黑幫 即係當左流星街既人係判變 ,下令要剷除幻影軍團 平均番手上既勢力,應該唔係一次過㗎喇 似乎係殺左某一隻蜘蛛腳 然後軍團係船上大破壞
遲啲成隻船,應該會變成之前嘅拍賣會約克市咁,周圍都係打鬥嘅痕跡 ,成個戰場咁樣
古仔知道咗真相之後 應該心理壓力好大 ,因為同軍團有共同嘅敵人
但係應該都打唔贏4王子,
喺呢個時候其他王子 1/6 眼見4王子被平衡勢力,亦都展開左唔同嘅戰線
因為而家富奸寫到4王子都幾勁 應該會因為古仔呢條線而被平衡番,有軍團古仔對付緊佢
我覺得而家咁樣旅團反而冇咁有魅力
只係變咗普通既報仇
上面嗰位師兄呢一堆 個形容詞齊晒

肌肉佬 癲雞 光頭佬 變態佬 科學婆 叫鴨婆 吸毒佬 叫雞佬 正氣撚 孖妹1 孖妹2 公主 細佬仔 bb
22個人每人升20lv已經要殺440個人
同埋佢哋肯定落唔到船
邊到講基老母係流星街?
講得出永無止境咁應該都係冇打過機
我一早都話冨樫好多位都係base on打機思路去作
不過班人夾硬要扭,又問係咪ff,係咪匿咗喺佢床下底咁

即係佢set咗殺一個人升1級,能力者10級,王子50級
reach到lv20就有念能力,個能力又係assign嘅
屌你仲focus喺氣量呢個咁虛嘅位?能力者、王子都有分高低㗎,個個都升10?咁好明顯就係rules先係重點啦

即係好似mh咁﹐佢打怪都有得升經,點解reach到去50, 100就解鎖一樣嘢
點解唔係其他數字
其實個能力設計擺明都係sell傳銷集團(未講下線同上線嘅差別)、病毒傳播之類咁啦,唔知冨樫有冇因為covid受啟發再修改㖭

lv50個問題又真係收埋咗,佢上話叫個狗難升去lv50先
巴打冷靜, 少少尷 + 眾人皆醉左d
其實而家富奸都好明顯將 幻影軍團 希拉電話響 錄影帶 黑幫 流星街 串連一齊
其實佢地拍賣會果次已經為錢殺咗勁多黑幫同非黑幫嘅參加者
如果今次都係為錢殺人挖眼一啲都唔出奇

不過無端端有流星街留言的確係疑點
本身初出場個設計(感覺)係比較中二病
當時拍賣篇講到咁無人性,但又對自己友係有性
如果單純要一樣嘢而去滅人族我覺得反而係過於表面咁去寫
而家補充返個理由反而變得更加有血有肉

感覺冨樫都有不斷去添筆旅團(團長)/流星街嘅價值觀問題
好似團索一戰都係濫殺觀眾咁去打
一方面佢唔想食書,另一方面又想解釋得清楚啲呢種價值觀係乜事咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞