【奧運刊】Hunter x Hunter 獵人 [4] 旅團結成的過去、古仔一族被滅族的真相(?)終於要開始披露

1001 回覆
26 Like 6 Dislike
今次回憶應該只交代旅團成團原因
同愛衣家族班友有微妙嘅共通點

讓接住落嚟嘅衝突更好睇

唔會咁快拉到古仔到啦應該
「系統不明」
黑色心心耳呢個女仔,就係流星街嘅人,今話受邀請幫團長配音
會唔會係佢意外死咗,然後團長帶隊報仇
好多流星街背景都唔記得,又要重睇
捧球似信長wor
講得啱啦唔睇又要留話唔記得唔想睇都算,
有啲FF到天花龍鳳重要幻想當正真係會發生咁
都似係
反正最後一定係古仔打4王子
但單挑一定無人殺到4王子

但如果呢個組合 信長應該要死
信長講過最frd係窩金無理由會同古仔合作
太順口,以後就跟你咁叫算
但395見到佢本身細過已經係團長果派
佢細過都幾Q, 仲要崩牙
反而估唔到瑪姿/ 瑪琪係尚坊手下
一直以為佢細過係啲女強人唔埋堆果啲
古洛洛細個好得意
成個選舉篇最鐘意就係帕里斯通
明明無show能力, 但可以玩同激下其他12支
仲要响協會評價好相反,
有班人好唔鐘意佢,
例如唔記得邊個覺得佢害死會長, 其他12支又當佢係惡人,
但又有fans club同協專 ,
本身又做到副會長, 個角色成個package都好吸引
可唔可以pin呢個,太正
佢joker嚟
一心搞破壞
瑪琪望落得4,5歲 似係Uvogin照顧緊佢

掟查路拿古嘅木棍就係佢遞畀Uvogin
對應返某程度上查路拿古嘅死 係因為佢遞木棍(引發復活)畀希索加
同三五成群一樣,蕃薯一開始都唔係跟大王
第五王子邊度睇得出係she
團長同古拿比加細個果陣都幾似
係,富樫個種智力型對決係小至打炸彈魔嘅戰術運用
大至副會長呢種全局控制嘅戰略家都可以寫得好精彩
有別於其他鬥智類漫畫咁, 逐個關卡去扭橋
富樫筆下真係完完整整打鬥打完場嘅篇幅佔比係唔高
通常係打d二打六嘍囉就會
其他都係人物個性同互相博奕,本身都好少描述拳頭鬥硬
不過就俾左好多空間FF團員可以瘋狂FF鬥邊個勁邊個好打
帕理斯通除咗精神病呢點同希索加、普夫一樣之外,整體角色性格/行為模式/動機都好唔同

首先係希索加,佢比較似其他作品入面嘅戰鬥狂。性格係好自信同自戀所以覺得可以當所有人係玩具,同佢哋玩玩下咁打都打得贏。動機係從戰鬥中戲弄對手作為樂趣(例如讓手+變魔術撚卡斯特羅,香口膠癡面+掟石撚小岡)。行為上佢唔討厭混亂,但係如果混亂會令佢少咗玩具嘅話佢會選擇中立。所以我覺得希索加係有少少混亂嘅中立邪惡。

之後係普夫,性格係扭曲同變態所以想將蟻王塑造成心目中完美嘅王。動機係蟻嘅天性。行為上佢擅長耍手段同心機、鍾意打心理戰,能力唔複雜但係成日笑住算計令有經驗嘅對手都好難捉得到路(莫老五都中伏)。所以普夫係忠誠(守蟻王嘅序)邪惡

最後係帕理斯通,性格摸唔清但係道德方面同之前講過嘅宰伊洛一樣都係崩壞曬。行為上同樣鍾意耍手段同玩心理戰,但係動機係喺唔破壞規矩嘅情況下玩爛玩具,令所有人都討厭佢但係又無辦法對佢做得到啲乜嘢。所以佢亦都算係會長一生入面比蟻王更加難纏嘅對手,佢想玩嘅話連放蟻呢啲痴線嘢都做得出,但係都仲可以「守到規矩」,因為啲蟻卵佢係正當手段接管,而且獵人試驗入面不嬲都準許選手殺人。所以我覺得佢係混亂邪惡
人終有一死
誤會還誤會
但成個族嘅人都確實係旅團親手殺
眼都係佢哋親手挖
呢個仇都個要報
第五王子男人嚟㗎吓話
唔係想串你
但多人唔代表唔知畫緊乜
可能真係你睇唔明
舖咗20年終於要畫旅團嘅完整故事
係認真啲看待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞