[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#100 第100個post冇人開 & M9好正,但小心中bug

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
2000fun
2000fun 都冇得換?!
ASUS VG289Q
有冇人用過呢隻,或者有冇其他差唔多嘅推介?
睇戲多
n年前連登神mon
咁Optix MAG281URV呢
當年淘水貨$2200人仔 上星期$1600放左
做咩咁大反應
明明二千分係黑店
一個黑點邊間都唔會換啦某2可能會,除非買dell個啲
佢要3粒
C2有冇方法可以快速換MODE
想分開一個睇戲用 一個打機用
依家每次換MODE都要撳勁多個掣
屌 我都係阿 好黑仔 係中間位
其實有無人成功試過係咁閃MON係可以整番好粒光點架
我果粒閃極都仲係到
我果粒位置係
當分9格 左下果格既右上方
黑到爆

我都試過閃禁都試過 差在未彈下佢

如果係中間位 應該可以嘈下佢?
長按setting鍵可以跳過 main menu快一步轉到mode
Pc可以用lg colorcontrol自動轉mode
可唔可以請下點colorcontrol點set自動轉mode
無勇者
好似真係!點解開左就會咁
啱啱我熄左啲野好似清晰啲 冇咁矇同一粒粒
dlss建議用畫質優先
gtg慢啩
咩型號?
其實係咪dlss呢個技術未成熟
有冇得用Dlss又避免到呢個現象
尋晚想試吓係個mon定係setting問題用兩隻mon,一張display卡(2070s)出:
Dp: VG279QM (色柒,冇咁多粒粒)
Hdmi:MAG274QRF-QD(色靚啲,但係極大一粒粒)

Btw一拍埋睇先知VG279QM 色嘅偏差都真係幾勁,紅色變咗淺紅色,肉色變咗白色
用dlss 畫質mode都好清
可能MAG274QRF-QD都係偏色
廣色域mon做色彩管理反而更加難
UK撚想問下

Samsung LU28R550UQUXEN 有冇伏?

諗住係currys到買

見佢有4K 好似算係平 但唔清楚有咩缺點

用途係日常文書,睇下youtube netflix 可能輕度打下機咁
用左1年左右,主要都係電腦睇戲睇netflix 4k 打PS4pro,無投訴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞