[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#100 第100個post冇人開 & M9好正,但小心中bug

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
Dell S2722QC
想問下普通2K budget
淨做文書 睇劇 呢個o唔ok?
Dell
S2722QC
S2723HC
想問下普通2K budget
淨做文書 睇劇 呢個o唔ok?
sorry 我個2k budget 係2000蚊
4k同1080p 差咁遠? 我見美馬兩款都係差60usd
我之前美馬買左d gift card 一定要美馬買野
近睇C2應該會起粒粒 27” 1440p ppi仲高過42” 4K
後年都未必有
唔睇HDR=ok
睇戲得1080p 同4k, 無2k
睇4K downscale都ok嘅, 不過主睇戲都係買返電視/雙mon
有冇巴打係用緊neo g9?
評價係如何
正常70-80cm睇c2 都清過1440p多多聲
要睇得晒成個畫面 本身就需要一定距離
正常有幾多個人張枱有70-80cm深
計埋鍵盤抽屜唔難
42吋其實真係唔大
我用咗一段時間之後發現可以挑戰48吋
大把…
唔大,但真係冇位
想問開freesync會閃兩下正唔正常

用緊個時唔會,但每次著返mon都會閃兩下先

熄左freesync冇事

g241
買左隻27GP95R-B,但係HDMI音訊輸出個外置喇叭仔完全冇聲
要駁埋呢一條線先有聲

但係3部機剩係可以駁到1部,點搞?
成功入手PS5順勢想買部4K mon 有幾個基本問題想指教下
1. 主要玩elden ring, god of war, horizon 呢啲open world game.
fps唔玩, 賽車可能會玩既話,其實60hz係咪已經足夠?
2. 27”同32"邊個好啲?定越大越好?
3.只要唔係240hz既話,1ms定5ms其實察覺唔到個分別?
如果買2K mon 係咪最細都27寸?
依架用緊隻24寸1080,但買隻27寸嘅話張枱唔夠長擺兩隻mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞