[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#100 第100個post冇人開 & M9好正,但小心中bug

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
仲有M9 有KVM function , Built in speaker
本身用緊Philips 201E
雖然用咗十幾年都未壞..不過近排心思思想換咗佢
筆直&地方有限,暫時睇啱BenQ GW2280/GW2283
想問吓邊隻好啲?
(用日常文書,睇戲,少量打機)
而家睇緊 ASUS PG279QM XG270AQM 同 Acer XB272U
但上Amazon又見到 ViewSonic XG271QG減價
想問下呢幾隻有無伏定有其他選擇
想問下 Dell UltraSharp 32 4K U3223QE 平時用黎睇戲
間唔時用黎打機
日馬5千幾 抵唔抵屌
睇緊32 144 4k curved
諗緊m32uc

想問哩隻有冇伏/有冇其他更好選擇
built in speaker當冇啦,垃圾到嘔
三叔 g7/g8
有冇保養
佢有寫三年保養
我記得
有人講過可以轉返香港保養
如果有保養我覺得都幾抵買
34gp950g-b 而家7千8就有 呢個價o5ok ?

主要玩賽車game
同34gn850有咩分別
問多次,24吋mon, 唔玩fps game,係咪應該2k75hz好過1080p 165hz 玩3a game
34GP950G 180 Hz同埋係G-SYNC ULTIMATE

簡單d嚟講就係34gn850嘅威力加強版
差$2800 值唔值
個人覺得唔值
因為硬件真係咁平,
軟件就••••有待改善
正常唔會有人做無錢賺既生意
請問宜家U3223qe仲值唔值得考慮?
基本用上網Netflix PS5 Switch
唔該晒
反應慢唔啱打機
差到聽唔入耳
三星隻oled G8, 香港係未賣住?之前官網有,而家冇左
3070係咪淨係推得到一個4k 144? 多一個mon係咪都開始lag
想問BenQ 24吋 ZOWIE 144Hz有冇伏
考慮到個size 同埋個底座大小先揀呢個(張枱太細
+冇得換)都係用嚟玩下apex嗰啲
其實靚既 hdmi 2.1 ,dp 線 同 跟機果條有乜分別 , 定呢d gimmick 野來?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞