[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#100 第100個post冇人開 & M9好正,但小心中bug

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
2.1有分別 會行唔盡個bandwidth

DP1.4就好似無咩分別
咁請問同價位仲有咩選擇
其實我算係睇中左Dell個樣 同唔打PC Game
唔該
雙Mon你地張枱通常幾長到
3080都係4K60左右 點樣3070可以開到144
我一橫一直 張檯90長55闊
我諗緊夠唔夠120cm 二橫 本身用緊32吋
I mean 玩到 唔lag 唔一定足144 我都係玩lol 個啲多
可能岩岩好 120可以雙27
用緊邊款32吋 mon,
想參考下
本身用緊VG27AQ,公司俾錢買多個Mon,提議Samsung M7 (2022)
想問下32吋用4K會唔會睇得好辛苦?
兩個mon可以用唔同Hz?
同埋諗緊好唔好自己加D錢上EW3270U

主要用途:睇Youtube, 打單機game,唔玩FPS/LOL/競技遊戲
唔知兩個mon唔同size會唔會睇得好辛苦,會既話就可能買VG289Q、M27Q、S2722QC

顯示卡用緊6600XT應該夠推兩個mon (2K+4K)
請問下如果副mon 淨係用嚟睇片 做文書野 其實係咪75hz都夠? 如果唔係就買G24F
本身用緊VG279QM 都唔預佢會咁快壞 想襯black friday買隻做副mon
謝謝
點會
我咁問係google到年頭話有問題,但window update 2004之後就好多人話OK,得返少數人有事,想知道依家有冇新update係解決哂個問題

因為M7 d smart TV功能我都用唔著,所以都差唔多決定加錢上EW3270U 係想臨買前問多句
主要睇軟件有冇支援縮放
主流軟件都會有支援 除非你用緊舊版
c to hdmi見好多
hdmi to c 真係唔多見
唔係curved, VA/QHD以上/144hz以上/27”以上,冇乜選擇
pg43uq
Pg65uq
咁應該無問題,我都係一邊打機,另一邊睇youtube咁
等緊EW3270U sale
想問而家曲面va仲有無殘影問題?
我都諗緊VG289Q定三叔M7好兩部都係做緊差唔多價 港紙2500左右
M7大啲 但色水好似差啲 LCDvsLED又好似差唔多
除此之外唔知仲有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞