[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#100 第100個post冇人開 & M9好正,但小心中bug

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=gFvJiUqIiL4

我是但搵條多黑畫面既片 1:10你睇啲水波有咩感覺
呢D片壓縮得太勁 的確投入唔到

a90k 都係反射 只係有少少磨沙感
點自動detect轉mode
整係知轉HDR 用 WIN + ALT +B
而家C2 42" 邊度最平 想買隻做moon 見人話7千中都有

c2 輸出格式你揀咩
4k既只推neo g7
想搵隻32"到 144 Hz 大概 $3000左右
用緊張3070ti
一般都係打單機game/ Netflix
睇岩呢兩隻:
ASUS TUF VG32VQ HKD$3450 VA WQHD 144Hz
Gigabyte G32QC HKD$2999 VA QHD 165Hz
so far睇落G32QC 抵玩啲, I/O port都好用啲
諗緊個位係個WQHD 同 QHD 會唔會差好多?
仲有Gigabyte造工/QC個方面
有無邊隻會推薦? Thanks a lot
2k先多選擇,要4K 只能揀三叔G7
咁如果2k又有咩選擇?
買左幾錢 等緊blackfriday睇下有無平
34gn850
唔係話會自爆咩?
係曲MON就有風險啦
是但啦
個喇叭都係廢
搭單問埋
我呢邊S2722QC 同埋 U2723QE賣$2850 $4950
U2723QE差唔多貴一倍價錢,仲值唔值得買?
想問下xb3即係邊款同埋vg259又幾個款
N卡a卡係咪冇影響
想買隻 2k 144 27寸 budget $2.5k左右
暫時睇落好似mag274qrf係最好?
睇到有隻g273qf 再平小小
我本身有mon arm 所以想問下兩隻mon有冇咩大分別

另外仲睇到隻LG 27GN800B同mag274qrf比 是咪都係qrf贏
呢到係咪真係得我覺得c2擺電腦枱會太大
打幾粒鐘機 已經間中會抖下
眼都係有啲唔舒服
唔知係咪oled mon問題 我iphone都係咁
如果想4k 144hz 要gsync 大約7k預算 平面mon有無咩推介?

原本諗住c2 or 27gp95r 但爬完文c2好似幾多災情,27gp95r豐澤睇又好似d色唔太好,唔知係咪display條片差,遲d諗住再落腦場望多轉。
iphone有pwm閃爍
C2冇
C2多災情?
我用緊冇事
C2咁平有OLED 值得摶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞