[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#100 第100個post冇人開 & M9好正,但小心中bug

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
下次食飯
濕紙巾加紙巾 細力抹
半夜一定係杯麵邊有人食飯架
雙11大家有無介紹?下面呢隻點睇?
想問吓各位巴打 打機嗰陣時顆粒感好重係咪setting唔啱
唔知點樣形容 總之個人郁緊或者鏡頭轉緊,周圍嘅環境會變到一粒粒 尤其係啲樹最為明顯
芒亨 god of war elden ring都有呢個問題
24/27" 4k mon 有無平價推介?
另外想問下各位師兄有無買過大陸牌子 mon?覺得點樣?
目前計劃買MSI MAG274QRF / M27Q
想買個4k144 for電腦+ps5用 槍game 單機game都會玩
本身睇中左FI32U 但聽講玩PS5會中伏 之後睇左幾隻
lg 27GP95R-B
ASUS TUF Gaming VG28UQL1A
Dell G3223Q 32

暫時睇落dell個部幾吸引 有冇人用緊可以分享下
m28u同g70a 大家會點揀
g3223q都係殘血hdmi2.1
32吋要上到mpg321ur-qd先係全速hdmi2.1
LG 32GQ950-B既話應該都ok? 好似都係全速hdmi 仲有hdr1000
32gq950 反應快少少 有ATW改善ips glow
但HDR1000沒有意義 HDR要有mini led背光/OLED先有用
32GQ950已經貴過42c2 OLED
但你講呢兩隻mon都唔係4k喎
有冇睇戲嘅2k27寸推介下
m28u同g70a 會點揀?
有冇人知PG27AQN香港幾時出
尻估 係咪開左dlss攪到咁
買隻新mon 有1粒光點 硬食

黑仔
VG28UQL1A買咗就快一年打PS5
冇投訴
c2價錢無敵

同埋有電視算法提升畫質

Pg42uq小範圍就光度較高
pg42uq個價。。
你而家買c2 後年換c3都係加少少咋
買MON都每年換一部?
返去試一試先知, 因為我都形容唔到嗰種係咩黎
係咪鋸齒?
邊度買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞