[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#100 第100個post冇人開 & M9好正,但小心中bug

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
webos有問題
還好啦
當mon用 唔係用webos 用得咁密
冇理由揀返LCD 畫質咁差
C2聽得多係頂唔順個反光
冇完美
磨沙面又會有畫質損失
Budget $1500以下既mon
有無咩model 係伏/易壞
反光又真係要諗諗
睇到樓上講果部MPG321UR-QD都唔錯本身用雙mon 1080p +2k,有ps5
。最近部1080p開始壞先諗住睇下4k mon。
唔係追求極致畫質
用返mpg321ur-qd呢d普通mon 可能仲好
好,諗返起平時工作可能都幾易令到oled mon有印,都係唔考慮c2。

遲d落深水埗睇下msi果部同lg果部27gp95r有咩分別先。
我未睇過實物我都係聽d人話間唔中開機hdmi 無信號,顯示d字有d散同埋有d位亮度會暗左一忽
原來Xb3睇錯 台仔價嚟
可以就一定係vg259qm 雖然out左小小筆
有的
但大多數mon都有g sync+freesync 所以都唔怕既
打fps點都揀n卡行先
btw有無人用緊 2080ti + 4k
未換30/40係咪都唔應該上4k
G273qf同mag274qrf雖然同panel但係閹割版嚟
分別唔大 冇hdr 底座廢 外觀都冇咁型

係 但我會揀lg 27gp850嚟比
我用緊2080ti+c2
hdmi 無信號>似係hdmi線問題
顯示d字有d散>windows要開150%UI
亮度會暗左一忽> 唔明 大範圍白色?
例如成個白色畫面 突然中間有一忽暗左咁
未聽過
你係邊到見到的
fd既fd無圖
如果想4k 144hz
MSI MAG281URF 4,099
LG 27GP95R-B 5,099
相差1000蚊買邊個好啲
想問下27/28" 4k 60hz 有冇推薦?
主要打機睇片但唔會玩fps
見比較多人推薦vg289q
如果平啲aoc u28p2u 有冇伏

一定要可調高低,speaker 同usb hub 最好有
佢都係聽
我用左幾個月都無呢d問題
有無人用過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞