[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#100 第100個post冇人開 & M9好正,但小心中bug

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
想問下有無Samsung G70A(S28AG700NC)用家?
覺得如何?有無分享?
另外想問埋M28U用家,係咪Full screen 轉 第2個視窗真係會黑畫面好耐?QC ok嗎?
除了M28U 還有那些4K 27-28吋 是同樣免工具的快速安裝設計的呢?
但4k 28"無咩選項咁
想問你地42c2當mon近距離用既話
啲亮度同色溫會點set?
我20亮度
色溫0

不過色溫暖50先係標準6500k
即係睇片打機都係亮度20?
對比度會唔會改?
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled/settings
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=582047
#3雖然係C1但都可以參考下
基本上set哂唔同用途用唔同setting
例如文書上網用專家(明亮)/(黑暗)
打機會用遊戲最佳化(有分有無HDR)
睇片睇戲用FILMMAKER,又係有分有無HDR
set好哂之後會自動detect轉mode好方便
有冇人有用lg dualup 27.6寸嗰隻
研究左一排 諗緊用黎做second mon好唔好
對比唔改 全部mode清晰度改0

普通片
標準mode 亮度55
filmmaker mode預設

hdr片
HDR標準mode 亮度100
filmmaker mode預設

普通game
game optimizer 亮度20

HDR GAME
game optimizer 亮度100
JD S28AG704NC 2999
Thanks all
就係見到呢個價幾靚,所以想買
個物流係咪都穩陣?
屌佢老母先啦屌

shamesung 一日唔撚搞好QC都唔洗旨意幫襯佢
SELL 鳩你SHAMESUNG 果陣 打開膠花PO 問佢啲CS 咁撚渣點搞
揀直送有咩事都可以揾京東,集運就要食自己了
其實係京東拼多多閒魚買貴啲既moon果啲
可以當冇保養
千幾蚊 我覺得係果到買冇咩所謂
除咗dell可以保轉地方 其他都要拎返上大陸
同埋個osd會係簡體字
如果想要保養就係返香港買
前提係個價錢只係貴小小
無得set?
都有得set英文
不過仲有啲係得簡體冇繁體
可能睇牌子,我幾年前買咗兩個BenQ有繁體的
Samsung Odyssey G7 / G8 大家會傾向揀邊隻?
NEO G7
但有風險自爆沒保養
想換個24吋mon
主要做文書野 睇片
除左Benq ew2480 仲有冇其他推介
如果用27/32" 4k mon用番1080p畫質黎打機畫質黎講會唔會差過
用24" 1080p
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞