[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#100 第100個post冇人開 & M9好正,但小心中bug

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
M9係支東買定amazon買比較好?
唔知係咪我問題,平時pc 長開 HDR 教10光度 我都覺得個mon 太光 其實係咪平時應該關左佢, 打機睇劇會先會自動開 HDR ?
啱啱客服送多$100 coupon俾我即係2899人仔
平時熄
睇hdr content先開HDR
但WINDOWS唔識幫你分
電視內置apps先識自動detect
23寸 只打fps既mon
係咪唔多選擇

筆直2.5k

定係求其tuf算數
oh, 即係用Netflix disney+ 睇劇 window唔識自動開HDR ?
支東啦 D客服小妹好nice
曲mon就G7 G8 睇review就十分好 但三叔曲mon有自裂風險

平面就 M32U G3223Q MPG321UR-QD 32GQ950 睇你筆直
可以屌小妹嗎?
香港買應該唔怕自裂?
想問問大家 兩隻4k 144會揀邊隻 Thank you
Asus vg28uql1a 3200人仔
vs
Samsung s28ag704nc 2899人仔
香港保養出名閪
差唔多 我會揀三叔 平d 靚d 後邊仲有燈
竟然係通病黎
我見兩邊有D暗但又少少偏淡藍色就上黎問問
多謝巴打解答先
可惜32寸4K高HZ唔多選擇
LG 24UD58-B

呢隻點睇

如果唔掂既有無其他23" 打機+睇片mon 推介
https://www.amazon.com/gp/product/B091G34M7P?tag=rtings-zz-mn-20&ie=UTF8

巴打點睇依隻 Acer Nitro XV282K
睇左好耐好耐, 想有隻4K 144嘅MON同時有個USB-C PORT可以WFH時插
平D嘅例如M28U 個PD得15W, 依隻有65W
好似市面比較少見

想問依個價錢O5OK 同埋有冇伏?
另外想知如果美馬買, 有事係咪可以退? 同埋插頭要點解決
想問下除咗benQ有自動調較光度,係唔係無其他brand都做?

平時notebook mon, 電話mon 都有auto,但電腦mon係呢方面完全唔普及
咩hz
是 可退
鴨記,黃金買
165/144hz 再多啲野都係等換大啲先
巴打對依隻MON有冇意見?
我見佢有隻新少少叫XV283K 好似差唔多features 但有埋g-sync
G24f
Vg259qr
不過2.5k買到240hz
s2522hg, y25-25, predator xb3
要4k得呢隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞