Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
sonos本身冇subwoofer, 要另買, samsung有subwoofer既效果點都會完整d
同s217差一千, 拎埋個upfiring channel體驗下atmos
買左q700b 用落個sub仔麻麻 唔算好重低音
電流聲好多可能性, ground loop, 電子零件損耗, signal有noise, etc

抆晒所有signal只插電都有, 又冇咩動手能力既話, 直接換左佢好過吧, rogers應該都係好多年前既產物
Q700B就無問題?唔係全線Samsung都有bug 咩
一分錢一分貨, samsung今代得q990b隻sub有改良過, 其他型號同上代一樣

samsung既sub, 好聽d講係比較柔, 都已經講左好多代
不過都要講番, soundbar既sub本身都冇咩邊幾隻係有質素, klipsch同jbl叫做有量, 不過質都係一般, sonos, sony, bose果d全部sub都要另買

但係點講有sub都一定好過冇sub
Sonos sub , Sony SW5 聽講兩隻量都做到
但都係另外咁買 6000 真係好貴
我有隻polk真係幾重低音
如果無比較之下都覺得唔夠,都真係幾弱下
好的 咁用住先 thanksss
polk 邊隻重低音?
Sonos sub mini新出,4699,算可以接受
想問下2980邊度買 thanks
睇完新出 Sony 兩隻 新Sony bar
A3000 + Rs3 + SW3 先有望壓到做一萬 ….
隻SW3 唔知會唔會好過 三星隻新8吋
sony 在soundbar 市場,得a9 可以諗
Sonos 出咗新mini subwoofer
睇吓夠唔夠細放到
Mini果隻
會唔會勁到嘈到樓下
其實擔心隔離左右多啲
低頻係會震到so fa
但唔係會向下wo
SW3我有係SONY試過, 冇力之餘量都冇....睇戲既話真係幾冇癮..
震到樓下主要係怕結構性既震動, 依個就真係要做好d decoupling了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞