Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
你個名

Sub 點同sub mini 比
睇咗咁多日同試過幾款實物
決定會入手巴打介紹既q700b加9500s
想問下個低音喇叭係咪一定放地下?會唔會好易震到樓下?
另外後置喇叭放既位置係咪同耳仔一樣高度就得?距離有無話咩限制?
再次唔該咁多位
得個6吋
三星仲要出名弱 可以肯定唔會
真係驚 淘個防震木架 幾十人仔
咁就好,之前住村屋上兩層個隣居會震到落嚟有啲擔心
DHT-s216 同217 分別大唔大?見差4舊水
申利未用過soundbar
217 support Atmos
有新買新啦
Ok 唔該晒
睇左咁耐,尋日終於落AVlife 直接聽S517 同 S4
唔知佢seting 問題定真係咁,S4聽落弱好多
最後直接抬左S517走,埋單2980,S4就2550
今日裝完效果幾好
多謝之前比意見既大家
HT A9 加SASW5 好似無人討論既,,
全部都 q990 b
CP 值始終較低
仲有第一水斷線問題
依家好似無左災情,但係 =兩隻 q990b

唔用a系列電視諗唔到咩理由用佢
今晚用shield tv 睇disney+ 輸哭 發覺出唔到atmos...以前睇開個d 大片都唔得。 好彩睇4K 檔個 都播到truehd atmos.個心都放心一d ...然後去nvidia community 都有人同我一樣出唔到。

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/shield-tv/9/502539/disney-no-atmos/
如果用A9就要配 SW5,唔好SW3, SW3 一樣跟返Q990B缺點,bass唔夠
SW5 watt數高咁多,應該點都好啲
SW5 係HT A9 標配黎, sony 分開賣 食水深到
佢野心好大 加埋S center 要買埋佢高階電視 先有返個中置, 想一套咁縛住你
其實同價錢我會揀Sonos Arc + sub gen3 + one
(可能仲平少少)
我信Sony 音質會好啲
巴打們我用a90k+dht S217 咁正常都係插hdmi3 請問下我再駛唔駛係電視hdmi 3揀返增強模式(杜比視界)?
sony soundbar 無乜信仰
disney plus 成日死
不過shield 又唔見得好,我只是keep 住8.2.3 夠用就算
klipsch cinema 400
Samsung Q700b

本身用緊Samsung Q70B 電視
3-4000蚊價位係咪得呢兩款揀
黑色連埋運費先$3200,我諗唔明點解要香港買
其實條線去ikea 賣speaker嗰個section就$50買到條
反正都係運俾多啲買cinema 1200
呢隻應該係表現最好既一套sound bar
5.1.4 連隻12 吋sub
有問題想請教一下各巴打
最近買咗denon 517,用arc駁lg電視
間唔中條soundbar自動熄,等幾分鐘先至可以用Remote開得返,請問有冇巴打有試過類似情況?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞