Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
你朋友有咩平野,放上黎睇睇
你想要咩類型平野
我淨係知佢近排清Denon S217 & Home 550,會賣埋陳列品,你有興趣可以聯絡佢 price 搵 Fever Electrics

現貨Soundbar 目前聽佢講都係大路Q700B/800B/SN4/QP5
睇中Samsung S60b , 想問差唔多價位有咁上下大細係咪最好都係佢?
想問下Yamaha C20A好唔好用,諗住拎黎電腦/Xbox睇戲打機
見899好似幾抵屌,同價位仲有邊隻揀
相似size既話差唔多價冇咩選擇, sn7cy 3.0.2, magniFi mini ax 3.1, s60b係5.1

真正有upfring既得sn7cy, 不過低頻量會少d, s60b可以加w510
低價SOUNDBAR你預佢有聲出比電視喇叭好少少咁
LG新lineup未聽過, 睇rtings既comparison Q700A比S80QY既surround表現好 (S80QY係S80QR冇後置版), 算係apple to apple既比較
game pass冇唔會買
同差唔多價既入門級一樣, 都係普通2.0 channel, 唔好預佢有咩環繞既效果比到你, 不過依個價玩番s217都叫做有個virtual atmos玩下
我會建議買對漫步者2.0
應該會好聲過條細 sound bar
謝巴打
我用左半年有多試過一次
斷電再插返就無事
Bose本身sound bass 都好勁
如果冇位放bass 可以諗下Bose
對上3-4集都有買,今集一樣取態
屌你老母sony
睇完13小時無名英雄,
bose soundbar 600好似做入門幾好,真atmos
我用開beam 2 + ikea
加左隻sub mini之後可能因為啲低音分流左
中高音出左好多,而且一到低音位啲聲冇再焗住焗住
我直頭覺得好似成set野都換咗upgrade咗咁
https://youtu.be/0kU__bh48Hw

睇完佢個Review好firm買mini唔買Sub gen3
想問下Sony 電視係咪仲未整好D+ 出dolby atmos?
而家只能靠air play上去先出到
聽聞有啲新款得
(我用緊部老爺機x9000e就依然唔得,
要靠其他外置器材先ok)
個sub 仔會唔會震到樓下,我怕俾人投訴
Sonos 啲subwoofer 有force cancelling
完全唔會震
用咩機玩?ps5無atmos
Xbox
賣左未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞