Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
夠,因為只是hdmi 2.0
第一頁post 頭已講
Sennheiser
Agger,你攞啲set 好左嘅嘢嚟試實無問題,你叫師傅落街罞山返部一樣電視上嚟試,無問題就唔使換
用左消費劵買LG SN7CY,兩千蚊呢個價位真係平靚正
用落覺得點
之前用過YAS-108,LG呢條好聽好多 (music mode)
good 最重要用得開心
之後仲有升級空間
YAS-10x 系列真心垃圾
想問下大家有無試過呢個問題,一直用緊LG SN7CY,電視經佢出聲,一直無問題,突然尋晚Tv mode勁細聲,重新插過晒線都係咁,有無巴打知道解決方法?
新手想買3000內既soundbar, 用緊sony 電視
睇中左幾款想問大家意見

1. Sony HT-S40R, 行5.1,但見佢只支援到Dolby Digital,係咪同Dolby Atmos 差好遠?

2. Sony HT-X8500, 好似好少評價,唔知好唔好

3. Denon S517

4. Polk signa s4

麻煩大家指一指路
低音夠唔夠?
之前我怕低音弱
買左SN10Y
SN10Y同SN7CY 2樣野黎喎,SN10有sub
絕對夠
返去試吓先,唔該巴打
sony低階既表現麻麻, s40r叫做有實體後置做5.1, 不過冇atmos缺少左天空聲道個音場表現會差d, 就睇下你想要後置定天空聲道

s517同s4 spec上冇分別, 係睇調音你鐘意邊支
唔明點解佢D單元要向上, 迫人掛牆
低階既DENON S216, 217都得
可以大啲單元,不過就唔好座枱用
有冇有養貓既ching, 點樣保住個sub, 免受主子當貓爪板咁用?
Polk s4 同 S517 兩隻分別個低音氣孔一個係向下 一個係向後
咁樣兩者會唔會好大分別
同埋有冇話點樣擺會好啲?
down firing方便d, 唔使考慮點擺, 有位就得, rear port既話太貼牆同speaker一樣都會boom
請問有冇抵玩喇叭線同線頭for 後置喇叭?
另外想問中置喇叭嘅線又點買?諗住買靚啲廠線俾佢
但係廠線都係一對對咁賣?
唔介意淘 可以好平
綠聯150 芯銅線100m 先500 人仔
香港就去鴨記?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞