Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
三星Q600b + 後置?
2800+ 1000
岩筆直 又係真 5.1
frd屋企個subwoofer長期有電流聲 想問下可以點解決?上網搵過有人話關三腳插個地線事 想問下關唔關事?
利申:音響白癡
夠期? 76 有唔少人話咁樣開始壞試下抆曬signal 線就咁著睇下有無事
就算唔著個subwoofer插線落個m都會有電流聲 係唔係代表收咗皮?
下? 唔著電 sub woofer 有電流聲?
係。。。所以其實我唔知係條線問題定係部野問題定係個三腳頭有問題
有冇巴打知道香港sonos官網用唔用到消費卷
想買個sub mini又唔敢入錢落去住
想請教下samsung q600b配sony電視a80k

每次開電視部 soundbar 都識着,但無聲
要喺電視改返電視出聲,再換返轉soundbar 出聲先得。

已經update過最新firmware, 又reset都係咁。
有無巴打知點解?

再唔得就要call 三星
試下電視 個邊用 optical 出俾soundbar
乜野牌子?
如果唔買後置淨要3.1
q700b推唔推薦?
sony set HT-A9 其實推唔推薦?
定同價買三叔q990b set 會好聲好多
睇netflix D+用
聽歌另外有2.0
睇咗(22)個置頂post. 唯有call三星搞
我覺得 要加個sub
不過咁要兩萬了
佢 擺位彈性大過sound bar
同埋 左右擺開 音場應該闊過sound bar
如果用埋Sony 電視有s center 做中置更完整
係唔知 個斷線問題攬掂未, 等 有用既巴打答
新手打機睇戲想買條平sound bar駁mon
Yamaha b20a/c20a 同 creative stage 360 會點揀
定差唔多價位 (1k左右) 有其他選擇
後置9500s唔係要2000$咩?
Q600B 個後置唔係9500S
Q600B要配SWA-9200S, 唔可以配9500S
Q700B, Q800B先可以配9500S
巴打 LG SN4 推唔推介得過
Sonos beam2 同q700a簡邊款好

房用 只夠位放到呢兩隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞