Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
如果budget 多d 買s517
唔該哂再出去試下實物先
咁啱見到the club有平,用埋積分4000蚊
q700b街價先3600, 4000包唔包後置先
無次次,但我一試到已叫三星換,因為網上有其他人講,換左就無事
你搞到我都想換😅,不過驚換左仲衰
保養期內?咁唔驚啦,已經有問題,再多一個問題都係搵三星
巴打講潛既話soundbar 既 十仔應該都滿足唔到你
如果冇其他選擇我應該都會照買s217

只係擔心姐 實際要落場聽 唔知邊度有s217 demo試聽呢
AV 奶?
已經set 左, 都係慢
https://www.youtube.com/watch?v=R_OZeurqBsY
sonos sub mini睇外國反應都好似唔錯
但香港代理劏水魚
個價同sub 3差太少
一條過通常好難做包圍感同低音夠
佢只少要加sub同r3s後置,不同咁樣已經好貴
5000不如試Q700B + 後置
/ Q600B + 後置,
三星始終係最高CP值又齊曬野
條友終於有開箱片?
係,但都係無錄音試機,佢啲片好易悶
得閒睇吓先
不過印象中佢係950a用家
做咩買隻Sonos sub
佢好似有RAY + 兩隻one + sub mini試機
可惜bug都係最多
有 Apple TV / chrome cast 保平安 Atmos 直插sound bar出
人地外國價係平Sub 3 40%,香港就平得20%,撚夠咁撚
q990b 好定等jbl bar 1000好
無人答到你架喎
好,見幾位巴打都咁介紹,
我就沿呢個方向去睇睇
Q990B 最多聲道,包圍感最好,但佢bass差少少, CP 高
JBL 1000應該會沿用返上代風格
有sound bar中最勁既10吋bass
真叉電無線後置(其實本人麻麻,好怕用一年半載叉死舊電或者睇戲到一半無電)
幫埋d 讀者問定

10吋bass,會唔會怕震到樓下ga
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞