Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
新手,追左一輪 post,但都係無乜頭緒

想問其實係咪唔建議 q800b + 9500 後置?如果係就 930 一係就平啲 700b + 9500? Thanks!
主要價錢有差別
Q930B 9.1.4 $7990
Q800B + 9500S 7.1.4 $6680
Q700B + 9500S 5.1.4 $5440

睇你覺得值唔值得比多舊錢多2個聲道同低音量
Soundbar本體單元 16 vs 11 vs 8
想問下香港有冇邊度買喇叭支架平啲?想放9500s後置
鴨記

無就taobao
明白 謝解答
想問下有冇人用緊x85k/sony電視架 deonon s517? 睇完片發覺x85k隻腳好似會頂住條s517
用膠托升高條soundbar? 不過唔知會唔會擋畫面
小弟遲啲會去日本,想買條bose 900,為返港幣都係6000幾,平過香港好多。想問下,除左冇左保養外,會唔會有其他問題?例如係咪用返香港bose 個apps都connect到?我怕全部變晒日文搞唔掂
第一樣睇電壓岩唔岩wo
sony a5000 好似有display ,有無巴打試咗?
啱啱睇S517闊1050mm, 而x85k 55" 個支架闊度(標準配置)係"約 1061 毫米", 應該啱啱好放得落, 但係如果條S517個upfiring單元會唔會好易俾部電視擋住左?

另外有冇邊隻電視櫃係soundbard friendly?

同埋想問埋S517 vs sonos beam 2 + 2隻symfonisk邊隻好? S517唔使煩, 但sonos好似好好玩咁
sound 巴guy有去試,可以去youtuebe睇下, 但佢齋talk真係好悶
聽過一集無再聽
有無內置火牛,睇格式係咪100-220V
國際牛 ? 咁轉個頭就得
係國際牛,不過check 完後發現應該唔可以手提行李上機長105cm,過左航空公司手提尺寸
如果Fedex 寄要千幾蚊
一係就電視櫃買深D, 一係就電視掛牆, 如果唔係買咩牌子都唔多唔少會擋到, 都冇辦法

有後置就一定好過冇後置, 冇左既聲道變唔番出黎
用集運係最平方法
Amazon 賣緊USD899啱啱睇,邊度係6千幾?
如果有link可否share
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞