Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
https://richcolnonline.com/collections/siltech/products/siltech-classic-770l-speaker-cable

廠線

散買銅線就正正常常用番OFC(無氧銅)唔好用CCA(銅包鋁), 簡番粗幼再上頭, 頭就有平有貴, 街邊貨又得, 廠貨又得, WBT高明有得買, 我記得應該千令蚊兩對
多謝青蛙巴推介
插都係淘?
我裸線ja
不過我見啲蕉/y頭都係幾蚊有粒
我都想有朝一日用到呢對線
S巴推介呢對已經貴過哂我套system了
等我得閒落高明睇睇先
謝青蛙巴
等我再睇吓先
belden 8471
想問 呢啲可以點買? online?
抵玩試下monoprice 或者Amazon

belden 8471 去鴨記華輝就有
之後LCR 可以用belden 5000up 12AWG
又平又方便 幾好用
amazon記得唔好買cca 我套ht都全部用monoprice
呢隻係ofc ,Amazon 應該信得過
另外仲有個牌子kabeldirekt,班鬼都幾推薦
將c變k玩食字

係咩國家既牌子?
佢寫made in germany,唔知堅唔堅
黎緊新居入伙 屋企好細
如果將兩隻後置好近梳化咁90度左右擺放
係咪會聽得好辛苦?

暫時睇中s517 但條bar太長 電視牆得90cm多d
有冇其他其他推介?唔介意先買bar再遲d補sub
唔會 大部份都係咁擺
Surround 後置拍牆就係呢個方法
擺梳化左右, 單元向返自己方向
咁有無咩型號推介 爬過文見三叔q700b+9500s
幾吸引 但條bar都係太長
冇問題,香港地空間有限係咁玩,後置音量可以調較

不過要90cm有d難度,q600b都已經超過,唯有睇sonos beams + sub + one sl..
gen2 + one+ mini?
等我得閒去試聽下先
後加最好可以分幾個月買
咁Sonos beam2 岩你
但佢sub 同後置後開買 筆直要多啲
Sub mini + ikea 聯乘sonos 一對後置
應該fit 曬蝸居
岩呀 每個月買一樣
升級感一流
yes, gen1食唔到atmos
LG elcair呢?好似冇得後加後置
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞