Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
AppleTV 本身唔support hi res, 就算直插soundbar hdmi in 都只係得無損(24/28),同airplay 一樣

不過咁插就應該會出到atmos
想問下點解S316 比216多個sub反而賣得平D
s227, lg sn7y 係咪邊隻平d就買邊隻
調音有分別,最好聽下先,唔建議去傳統大場如F字頭嗰啲,實話Denon垃圾
呢個我都唔知點解定價咁有趣 可能真係因為停產關係
我都係諗緊可以幫搭法先可以出到doby atmos..
我今個月1號係奧海間鹹片買S517都係$2980
polk S4 就折實報$2550
S4平$430
$2980價係鹹片生命,唔係鹹片outlet,
唔好搞錯
其實入面無乜料架咋
316係舊型號黎
S517 駁電視成日出唔到聲
電視 新買X90J
係條線問題定其他?

係ucd
不過呢部機似marketing嘢多
仲要限量發售
想問下電視機唔支援Dolby atmos 咁soundbar 既聲道數目係咪對我冇咩太大分別
sn7cy 2020年款,得arc 無earc. 仲有佢ios個app 係認唔到條soundbar所以要用android. 仲有,佢唔support wifi

而家價錢差唔多,揀今年先release既s217應該好d, 上面的問題s217 都解決晒。

買左sn7cy 一個月,音質其實無咩唔妥,個bass 係普通,不過一般聽歌都順耳。係貪佢呢個價錢都有upfiring drivers, 而且而家咁啱夾到部LG TV (買soundbar前未決定買電視),如果早d知道s217, 我應該會揀s217

呢個星期我一直諗係咪應該平幾舊賣左條sn7cy走,所以我會建議你買s217
有分別,多實體單元+原廠調校,環繞聲點都好啲
tthx
新手睇中隻S517,但係網上見到唔少人話隻517/217間唔中無啦啦會熄左要熄電再開同埋有人報好快壞左,搞到1516買唔買好....

另外其實我會插隻大陸點唱機用,見有人講過mic聲直入soubdbar好易打死單元,唔知係唔係呢? 我隻點唱機係用HDMI輸出聲畫既。
s217同sn7cy最大分別係低音, s217都叫有兩粒低音單元幫下手, sn7cy得兩個passive radiator冇低音單元, 所以量感都會差好多, 但係sn7cy優勢係有upfiring driver做天空聲道

依兩支一定要聽過先買, 取向完全唔一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞