Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
係咪指呢條?

SVS SoundPath 3M RCA SoundPath Audio Interconnect https://amzn.asia/d/8Ss95Gq
2000左右係咪denon s217好?
巴打有無lg s75q同s517聽感比較?

我自己覺得75q聽落就atom效果明顯啲,大聲啲,但音質就散啲

唔知有無聽錯
求指教
一條過,又有Dolby ATMOS virtual ,又有earc & hdmi in黎講算係,當然建議去聽下先
同埋見到有啲地方做$18XX
想問 4000 蚊樓下,主要睇吓netflix同ps5,polk audio magnifi mini ax 好唔好?? 屋企空間有限
yes
仲有LG SN7cy
信自己對耳,LG應該好少人聽過
出左好耐,唔建議
係咪得返denon s217 同 lg eclair可以選擇,如果要有Dolby atmos
應該仲買到Samsung 同Polk s4
驚佢會出新 7單元,見arc 2020 product 依家先買又好似唔扺咁
買Sonos行貨就係唔抵架啦

絕對同意soundbar有新買新
Sonos 應該最快2023/2024先有新旗艦,始終而家無咩好驚人嘅突破值得佢每年出新款,一係買住其他牌子等佢出新再換,一係含淚而家買

ps: 上年年尾行貨大減價買咗白色Arc + 兩隻後置One ,上星期買咗 正式完成5.1.2套餐
唔好意思 借一借位 賣一套sony a7000+sw3+rs5
avlife購入 全新未開盒 $16500
自行取走$16000
平$500
我都冇聽過LG...大舖都唔覺有得試

可以參考下rtings既review, 應該就同q700b差唔多level
https://www.rtings.com/soundbar/reviews/lg/s75q
送埋貨既話都ok既 始終未開
咩事 咁就唔要
開都未開,入唔到境?
Disney apps 又出事
標簽有Atmos 但實際出唔到
Apple TV 4K 直入 Denon x4700
早兩日睇she hulk 都仲得
Netflix 正常
你哋會唔會用Samsung個q symphony 功能?定就咁soundbar出聲?

用咗得兩個mode揀
師兄咩價位入手?
唔通disney plus 又到一年又想加人價?
唔得仲想加人價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞