Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
官方, 直運記得加少少用快D個隻
佢係普通5.1
我有用 AVR Up mix
效果唔差
上面3套都係戰爭片
睇完POST之後開左套THE LONG ROAD HOME黎睇 ,
睇左一集, 唔錯唔錯
師兄 想問埋點睇LGS75Q?
好🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
設定->顯示與聲音->音訊輸出->eArc 自動
最近disney+個電視app好似short咗
我揀啲有dolby atmos嘅片但入sonos app度睇得2.0
你試下set埋「數位音訊輸出」做「自動1」
「Dolby Digital Plus」揀「Dolby Digital Plus」
Marvel 嗰啲片大多數都show有dolby atmos
Sonos beam 第二代?
Disney+個app近排short 左喺電視度㩒係出唔到dolby atmos
你試下電話裝disney+ app 再投放去電視度,咁樣就出到
有聲出, 2.0放到既話用番普通喇叭仲好
睇spec係唔錯既, 3.1.2再加多兩條側channel做surround 反射, 仲有隻8吋sub, 支bar本身都短過其他大牌子而又未至於短到qp5咁, 不過支那野唔敢講係唔係最好既選擇
應該係死症, 早期既samsung soundbar係好多連線問題, 2021開始先叫穩定d
等評測
edifier做開啲中低價hifi冇乜點見過HT products
依d好有機會得d文字評測, 有數據睇既rtings應該就唔會review

https://www.rtings.com/soundbar/suggestions

另外香港應該叫b700
https://www.ramboxs.com.hk/product/edifier-b700/
唔該曬
應該係美馬買
用左2年咋咁快要換
有無巴打買咗sony a5000?
本身用緊LG電視,睇中LG S80qr 一set野唔洗煩,有冇伏?定有更好選擇?
請問 jbl bar 1000 幾時有得買?定係未發售
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞