Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
係, 低階最大路又叫做support atmos既都係s217 or sn7cy
鴨記買既都係淘寶貨, 冇咩特別推介, 岩用放到就得
係柒碌見到bose 900好似update出左問題 最pk係冇得唔比佢auto update, 用緊既巴打睇下要唔要斷wifi/抆線用住先
又可以blacklist一間
S517~ $3200
Q700b ~$3700
兩者差別大唔大 有冇話邊隻好啲?
係房用 空間唔算好大 thanks 巴打

其實前幾日行過試q800b 幾好 不過out budget
收到
咁買左非行貨D bro 要小心D.
Q700B多兩粒單元, 之後可以加後置, S517平D, 冇得再加後置

兩支都support atmos有upfiring driver有sub, 我自己就覺得睇下你之後會唔會想加後置黎決定
Subwoofer 線有冇推介?
想問下電腦用2-3千有咩推介
張枱唔夠位放2.1
用番SVS果條都夠
想問S517如果聽歌會唔會好差?
Sound bar 聽歌唔好期待
因為又想睇戲又想聽歌 3k好似買唔到啲咩
無得貪心 wo
一係 漫步者主動式喇叭
3k 聽歌也都唔會太特別好
集中睇戲先
可以接受嘅
用Sony 電視,有冇5000$以下soundbar,最好3.1或者5.1
依家2022先買 Sonos arc + sub gen 3 會唔會太遲。。。見佢不斷出新款都係downgrade..,( beam/ mini sub)…
有無巴打知道JBL bar 1000 幾時會出同埋幾時有預訂
其實ARC 好難再加野 一係 再加單元
依個價錢要比較完整既setup只有samsung同lg, lg s75q + 後置 / q700b + 後置

不過lg隻後置唔知香港有冇得賣, 唔需要後置既話可以考慮s517 or 直接q800b

留意既係近排有巴打report sony夾samsung會有各種奇怪問題出現
之前有巴打講過sales話要下年, 訂就應該唔急既, 定價都未有
暫時都未有消息話sonos會upgrade旗艦soundbar, 反而無線喇叭就有
https://9to5mac.com/2022/08/24/sonos-optimo-2-premium-speaker-leaks/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞