Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
上面個圖有教你,加個pack 或者加四隻腳
你隻sub 點擺
淘寶塊 木架墊一墊
上網睇 Samsung Q700B個輸出功率點解會細過其他 sound bar好多
因為佢隻sub 弱雞
我睇復仇4 出到atmos

利伸: 用8.2.3 firmware 加disney plus apps 無update 過
睇輸出無意思

用落夠大聲就得

再唔係睇耗電都有少少用
向牆backfire
但住對面無事係傳左上去
但相位會傳上去?
我都唔知,通常d人話會傳上下層
可能其實係佢既上一層傳黎
有人話裝番舊app 就出到。。我都係disable 左個auto update 佢算了
唔知係度問岩唔岩
屋企有對紅黑線喇叭、電視sony x85
要點樣駁先可以令到佢地出到聲
差4舊水ok啦~最緊要自己岩聽, weekend可以試下睇戲
要加部amp
簡唔簡都冇分別, 應該都係for hdmi 2.1用
如果買行咪上去睇下包裝係咪行貨, 有冇保養證果d野
抆晒電再hard reset睇下解唔解決到? 再唔係試下插第個power outlet

有機會係佢當左冇input auto standby
貴2成唔知有無好2成呢
結構傳遞既震動....單元向咩方向唔係重點, 低音冇方向性, 做好d isolation吧
好難量化, 所以先要靠自己耳仔收貨
現場聽真係有差2成以上,唔知真係佢set 得差定點啦
同埋都叫多個hdmi 位,又support 4K 120Hz
用戶又多啲,fix bug 都應該快啲掛
尋日放假拎左黎試睇奇異博士2了,可能唔攻開太大聲,冇相像中咁震撼,不過立體感已經好過電視直出好多,下次試下唔同setting 睇睇下會唔會好啲
PB16- Ultra 我呢邊做緊8折
計返$22000 有找,仲有分期
狗沖去買
點樣做isolation?
加塊吸音墊係底?
己經用釘腳
Thx ching
屋企有4個喇叭,平平地買個1000以內既amp係咪搞得掂?
#2最底有,只係硬物既話佢會連埋一齊震

auralex我用過效果不錯,sound path依家用緊,上面青蛙巴post果塊我用jbl果時玩過,唔係太有用,我估換晒塊野d釘腳做12蚊店防震貼可能仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞