Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
sn7cy有upfiring driver不過冇bass, s217有bass driver不過只係2.0 virutal atmos, 自己選擇
佢可能知sale我都冇咩用 我有問佢隻sub係咪已經開到最盡, 冇力既
你個野是咪壞左ar
即係要SW5
但6千銀一隻sub 真心貴
比好多HiFi 有源8 吋仲要貴
soundbar d sub 仔,有sub 好過無
無sub 仔的soundbar 真是完全是閹左home theatre 功能
係會既
上下投訴機會會大過左右其實
不過soundbar 既 sub 最多10吋你開幾大都唔會有人投訴啦
我左右放左個呢D盒
整高佢
Sony 個名都值3千啦

我覺得已經好過Sonos 同Bose
lg c2 77'' 放廳有冇咩推薦? budget 3k內
耳聽為實,Sony都係得最貴個啲先好
S517
Sonos 大個隻sub 啲人話ok
用過最平果個條s100f,都ok 架
求指教

samsung q70 電視 插左bose 900, 入earc, 成功出atmos, 但係次次電視想tv speaker 睇電視佢都自動同我開bose 出soundbar, 可以點搞....CEC setting 試過都好似唔work
掹左條hdmi咪電視出聲
咪用埋sound bar睇電視,買得唔好浪費
可以set埋surround 睇電視
請問大家點睇LG QP5
電視用緊x90J
諗住買65 C2但無位擺後置
筆直10000樓下有無好推介
除非真係擺唔落淨係擺到佢,如果唔係唔建議
samsung Q800B, sonos beam 2 + sub
咁如果差不多budget 又想支援到dolby atoms同dloby vision 可以有咩選擇
2000幾3千左右一律 S517
500就 Q600B + 後置
打錯,5000 Q600B /Q700B +後置
買得x90j 咁貴就放多d 錢在soundbar

一陣使左錢又整到頭大身細
佢次次都要load, 有時開大聲睇完戲, 第2日開電視想就咁睇新聞然後自己開soundbar 大聲到嚇親
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞