Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(27)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
2.1 左右喇叭係有源?
要買有pre out 既 AVR, Denon 要x3700或以上
LR 用RCA 係AVR pre out去有源喇叭 RCA input, 有源喇叭 volume lv set 去12點cal 機, 之後 整套5.1用返AVR volume 較大細聲
但留意咁做=二次前級放大,道理上失真會多左

有源sub woofer 就 直接駁返去 AVR sub out
請問下後置線粗幼有冇所謂?
我記得巴打用Polk後置,有冇邊隻推介?我諗緊加唔加埋surround好
Samsung soundbar 問題

Source 問題你用電視睇一次咪知
愈長既線用愈粗就岩, 我ht setup全部都用monoprice 14awg ofc
用緊Polk S10
我兩sofa就咁擺兩邊,夠曬力,最緊要擺岩 位置方向ear lv 高度,咁就好應聲
鐘意低音0彭0彭聲可以再揀大單元少少,Polk R100 / ES15
我用綠聯 150 芯銅線
14awg 好粗wo s 巴

我用後置stand 放個belden 8471 都要zip 高d 個架黎等條線過到
我後置兩條線超過4米了 後置天空果兩條仲長 粗d比較好
是買一卷50ft裸線再用夾?
d支那term完全唔明個standard係咩 岩岩search過150芯應該等於18-20awg? 完全confirm唔到
我買左兩卷100ft自己剪 買左十幾廿對蕉插不過有D冇落插直接裸線入就算
問多一句
monoprice 14awg 是兩條加埋厚度,定是每一條14awg 咁癲?
Q70T 我用過 唔清 應該係單元分力問題
我試過加到3 記得會少少拆聲
砌左套AVR
我認知awg係成條線計 2 conductor你都係要自己分番開兩條線去用
係差好遠 起壇係煩既
知道,s 巴
q990b 真係好撚正可惜屋企位置問題 食唁曬成個環繞
同埋pc 既dolby atmos app 好多bug
同時開netflix app 同chrome, chrome會無聲
要關左netflix 重開chrome 先得
q990b 真係好撚正可惜屋企位置問題 食唔曬成個環繞
同埋pc 既dolby atmos app 好多bug
同時開netflix app 同chrome, chrome會無聲
要關左netflix 重開chrome 先得
為睇戲既話真係平平地黎緊10月PRIMEDAY 買隻FIRE TV4K 方便D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞