(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
我想問吓有無巴打好似我咁
用左d cream之後無咁痕同脫皮,
但皮膚紅紅的,好耐都唔退?
點做先退紅?
我想問吓有無巴打好似我咁
用左d cream之後無咁痕同脫皮,
但皮膚紅紅的,好耐都唔退?
點做先退紅?

我都係 岩岩睇左中醫睇下飲完藥點
春袋好痕啊
成日喺街好難忍

巴打小心搞到俾金黃葡萄球感染
我以前試過大脾內側同春袋附近勁痕 r到損哂
關於焦油搵到樣好野

http://hk.iherb.com/search?kw=%E6%9D%BE%E7%84%A6%E6%B2%B9

GET10仲有9折 過$313有免費送貨

諗緊駛唔駛搵人合單

岩岩買左,分享我個CART比大家參考,輸入GET10 CODE拎折完319岩岩好免運費,用呢條LINK有10%唔知reward定discount
http://hk.iherb.com/tr/cb?pcodes=GDP-00710qty3_GDP-00700qty5&rcode=DES7097

20幾蚊又幾抵屌喎 幫手買埋okay?
春袋好痕啊
成日喺街好難忍

巴打小心搞到俾金黃葡萄球感染
我以前試過大脾內側同春袋附近勁痕 r到損哂

名符其實爛春袋 btw巴打快啲睇醫生
我有隻手指啲濕疹仲未退到
之前長期茶類固純茶到隻手指皮膚勁薄
搞到一直都埋唔到口,個傷口

我以前都係 戒左口就冇事
睇到個post又痕返
同求 如果個頭有濕疹 應該用邊隻洗頭水
要退面紅除咗食中藥之外真係冇乜嘢可以搞到架
利申:無食藥個兩個月塊面同番茄無分別
冇食毒野,一轉季就痕到仆街
仲要塊臉都有
之前有巴打開過post介紹死海鹽 真係幾work
用完而家已經斷左尾
利申 非打手 本身自己有濕疹幾年
估唔到有咁多人都有濕疹問題 同是天涯淪落人
同求 如果個頭有濕疹 應該用邊隻洗頭水

http://hk.iherb.com/tr/cb?pcodes=GDP-00710qty3_GDP-00700qty5&rcode=DES7097

可以參考我個CART入面隻松焦油洗頭水 不過睇個ML好似幾貴

幾貴 都要買
剪短少少頭髮 會見到紅色一撻
最緊要有效
多謝巴打
戒口最緊要
同埋要早瞓
見過有人話食葉綠素
有無人分享下

哩個搽手都唔錯 唔算好貴 啱濕疹皮膚

我覺得呢 其實濕疹人最怕人地目光 個陣我生係頸同面都好想死 好驚自己以後都係咁
不過 心境真係好影響個病 唔好太介意別人眼光好重要 同自己講總有方法好返嘅

仲有 真心覺得中醫有用 我睇左一個幾月就斷尾 各位可以考慮一下
天氣真係好乾
我係睇中醫斷尾
之前有發病個陣就用Avene 嘅cream 價錢貴少少起碼無敏感

宜家突然出少少就會搽最上個支 無類固醇成份 好快就無同止痕
下兩支係日本買 中間個個查過好似有類固醇所以無用 不過係日本都幾出名 見好多人都用黎搽濕疹
最下個支係上面有位巴打都有用IHADA 我自己覺得作用不大

中間個支未開過 如果有興趣可以同我講

沖涼唔好用熱水 毒性食物要戒 早睡早起都重要

thx絲打 同上面啲巴打一樣好詳盡

其實中間果支繼好用
係會轉做類固醇
但用左兩支 都無印留係到
綠色係for潮濕用,藍色係for乾燥用
有冇人係眼周圍有d 濕疹
渣過類固淳
係好左
但唔渣又出番
點搞

哩個搽手都唔錯 唔算好貴 啱濕疹皮膚

我覺得呢 其實濕疹人最怕人地目光 個陣我生係頸同面都好想死 好驚自己以後都係咁
不過 心境真係好影響個病 唔好太介意別人眼光好重要 同自己講總有方法好返嘅

仲有 真心覺得中醫有用 我睇左一個幾月就斷尾 各位可以考慮一下

thx 但睇中醫用咗幾錢
天生有濕疹,全身都好嚴重,好想知有咩方法減輕
離開香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞