(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike

津路烏龍茶得唔得

日本臨床實驗用茶包

立頓 車仔 烏龍茶包

咁一日要飲幾多杯?

睇到了,自膠
唉,甩皮甩到2046, D死皮可以成塊咁剝出黎, 皮膚又乾
想搽野又驚捽甩D死皮搞到整傷皮膚

唔好捽啦 爛嗮啦
死海鹽有無效用
止痕搽個隻ad cream 效果得唔得

用緊金色AD,勁好用 立即止到痕
但係係藥物黎,有麻醉成份 每次唔搽得多

另外我有用強力無比膏(紅色),其實唔知好唔好,但有時太痕又嫌AD太溫和我就用黎爽 唔知其實應唔應該用 有冇人知?

唔好捽啦 爛嗮啦

一定要搽野囉
衰啲講 你搽唔搽佢都會甩 咁點解唔搽
佢越甩我就越大pat搽上去
http://bbbm-blog.blogspot.hk/2009/03/blog-post_4885.html?m=1 我飲左幾日 已經冇乜點r 希望真係斷到尾 不過呢齊野太涼 唔建議絲打飲
http://bbbm-blog.blogspot.hk/2009/03/blog-post_4885.html?m=1 我飲左幾日 已經冇乜點r 希望真係斷到尾 不過呢齊野太涼 唔建議絲打飲

早幾日r到出哂水 飲左幾日已經開始結焦 廿幾蚊1劑飲到幾日

唔好捽啦 爛嗮啦

一定要搽野囉

之前睇過幾個中醫都話由得佢自然甩
但唔整走D死皮我跟本搽唔到cream, 皮膚又係乾到PK
捽又死唔捽又死

唔好捽啦 爛嗮啦

一定要搽野囉

捽又死唔捽又死

直接撻係上面唔得?
我都係狂甩皮 但多數都係粉咁
有啲成塊會met 然後先搽
如果met左搽完都勁乾就狂搽個個位

唔好捽啦 爛嗮啦

一定要搽野囉

捽又死唔捽又死

直接撻係上面唔得?
我都係狂甩皮 但多數都係粉咁
有啲成塊會met 然後先搽
如果met左搽完都勁乾就狂搽個個位

我範圍係成個小腿位同腳面
last左成年,之前試過沖涼捽,跟住出水,所以都唔敢再搞佢
本身無濕疹 皮膚都幾好
但係前排右腳腳指骨折 打左石膏
拆左之後就又紅又乾 唔知係咪濕疹 又唔算好痕
我都好驚演化成濕疹 求指點
本身無濕疹 皮膚都幾好

狂搽cream
本身無濕疹 皮膚都幾好

狂搽cream

呢排差左 前幾日睇完中醫好似再差啲.. 我諗我要睇西醫 已經變紅皮症
呢排差左 前幾日睇完中醫好似再差啲.. 我諗我要睇西醫 已經變紅皮症

唔係掛今日都去試中醫

早幾日r到出哂水 飲左幾日已經開始結焦 廿幾蚊1劑飲到幾日

-出水

西醫無用架,中醫我覺得係一開始會逼哂你啲衰野出黎先,跟住先慢慢變好
有冇人試過自然療法 Work唔work
我半年前無啦啦起
全身手腳都有 又流黃水流血水
又痕又痛 直頭訓唔到覺
之後去睇私家 開左啲抗生素同類固醇
開頭係好返小小 但係啲藥搽哂無耐又起
之後去睇公立專科 話唔似普通濕疹
醫生都R 哂頭 驗埋血都話無特別野
一直都搽類固醇 都知類固醇唔好搽咁多
但唔搽又起返 都唔知點算

一定要禁類固醇
睇中醫 不過人夾人 我自己都試左幾個
你睇中醫個時都可能會發得勁
係因為你之前用類固醇有反彈反應
要有恆心
發得勁個排 食野有咁清得咁清
j都唔好打 早訓 做運動
(過來人 而好反8成了)
唔介意 就加我telegram @rf_wg
好明白有濕疹又唔好係幾無助

唔該巴打先
應該直接停類固醇?
因為之前都停過用 之後返發
中醫都有睇一排
可能係返發個排睇 所以未見有太大成效

首先我同你一樣我係全家都無 細個無
無啦啦爆 多數係因為身活習慣影響到有內部問題
eg消化系統 肝
我本人唔中意飲水 菜 生果 搞到咁(長期唔食)
我d濕疹係生係咀到 同手 個咀好嚴重 紅到仆街 好似小丑咁 勁個時會流水
類固醇其實可以試 因為人人濕疹原因都唔同 可能你用一次就好
但千萬要注意 當你正常用完西醫開比你既類固醇(例如佢開一星期比你) 你一停用 佢又爆既話 代表類固醇幫你唔到 一定要停用 因為之後身體會有反彈反應 爆得重勁
你要記住 有d濕疹係你內部有問題先會反映係外部(皮膚)到 你搽類固醇其實只係騙你d皮膚
你內部問題無解決 你一停 佢儲埋一次過爆
咁流水可以點? 我自己就咁
1.絕食幾日 只食白粥 菜 。肉都不要食
等你身體唔好再吸收更多既毒
2.當佢傷口咁處理。買生理鹽水 消毒 清走你爆既黃水 之後用油性沙布保護傷口 再貼傷口護墊(唔好買錯 有d唔透氣 貼左重死 你搵唔到先telegram我)
唔洗保濕 油性沙布好夠濕了 呢個動作 最小早中晚三次
3.早訓 咪打j 做下運動要有汗先叫做 做家立即沖涼

又咁樣唔會焗左佢咩
我半年前無啦啦起
全身手腳都有 又流黃水流血水
又痕又痛 直頭訓唔到覺
之後去睇私家 開左啲抗生素同類固醇
開頭係好返小小 但係啲藥搽哂無耐又起
之後去睇公立專科 話唔似普通濕疹
醫生都R 哂頭 驗埋血都話無特別野
一直都搽類固醇 都知類固醇唔好搽咁多
但唔搽又起返 都唔知點算

一定要禁類固醇
睇中醫 不過人夾人 我自己都試左幾個
你睇中醫個時都可能會發得勁
係因為你之前用類固醇有反彈反應
要有恆心
發得勁個排 食野有咁清得咁清
j都唔好打 早訓 做運動
(過來人 而好反8成了)
唔介意 就加我telegram @rf_wg
好明白有濕疹又唔好係幾無助

唔該巴打先
應該直接停類固醇?
因為之前都停過用 之後返發
中醫都有睇一排
可能係返發個排睇 所以未見有太大成效

首先我同你一樣我係全家都無 細個無
無啦啦爆 多數係因為身活習慣影響到有內部問題
eg消化系統 肝
我本人唔中意飲水 菜 生果 搞到咁(長期唔食)
我d濕疹係生係咀到 同手 個咀好嚴重 紅到仆街 好似小丑咁 勁個時會流水
類固醇其實可以試 因為人人濕疹原因都唔同 可能你用一次就好
但千萬要注意 當你正常用完西醫開比你既類固醇(例如佢開一星期比你) 你一停用 佢又爆既話 代表類固醇幫你唔到 一定要停用 因為之後身體會有反彈反應 爆得重勁
你要記住 有d濕疹係你內部有問題先會反映係外部(皮膚)到 你搽類固醇其實只係騙你d皮膚
你內部問題無解決 你一停 佢儲埋一次過爆
咁流水可以點? 我自己就咁
1.絕食幾日 只食白粥 菜 。肉都不要食
等你身體唔好再吸收更多既毒
2.當佢傷口咁處理。買生理鹽水 消毒 清走你爆既黃水 之後用油性沙布保護傷口 再貼傷口護墊(唔好買錯 有d唔透氣 貼左重死 你搵唔到先telegram我)
唔洗保濕 油性沙布好夠濕了 呢個動作 最小早中晚三次
3.早訓 咪打j 做下運動要有汗先叫做 做家立即沖涼

又咁樣唔會焗住佢咩
洗衣粉用castle
睇完中醫飲完一日藥⋯感覺嚴重左⋯⋯⋯正唔正常⋯好辛苦 影響日常生活
睇完中醫飲完一日藥⋯感覺嚴重左⋯⋯⋯正唔正常⋯好辛苦 影響日常生活

逼晒啲毒出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞