(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
呢支真係好有用,極力推薦,但當然每個人既效用都唔同啦,但至少我依家差唔多好翻哂,希望幫到濕疹巴打
呢支真係好有用,極力推薦,但當然每個人既效用都唔同啦,但至少我依家差唔多好翻哂,希望幫到濕疹巴打

有類固醇?

有類固醇?

係成份到搵唔到有,唔知係咪真係冇
過來人 宜家未好哂 但我諗全身得番1-2%部位會復發
我係睇左兩次皮膚科 用類固醇食藥止㾗 禁佢落去
無流水流血就用死海鹽浸15分鐘 iherb買
因為有傷口 會好拿既關係 試過拿到條頸好似曬傷咁 紅左一個月
宜家用緊aveeno既保濕 黎緊想試佢個隻濕疹用保濕
至少宜家我唔會因為濕疹無教好訓 皮膚仲有啲位係黑色
利伸 食羊會起 蝦個啲不嬲唔會 食牛無事
過來人 宜家未好哂 但我諗全身得番1-2%部位會復發
我係睇左兩次皮膚科 用類固醇食藥止㾗 禁佢落去
無流水流血就用死海鹽浸15分鐘 iherb買
因為有傷口 會好拿既關係 試過拿到條頸好似曬傷咁 紅左一個月
宜家用緊aveeno既保濕 黎緊想試佢個隻濕疹用保濕
至少宜家我唔會因為濕疹無教好訓 皮膚仲有啲位係黑色
利伸 食羊會起 蝦個啲不嬲唔會 食牛無事

我冇介過口

咁好嚴重果陣點做

又冇方法又一野否定,咁即係點 唔通由佢流水痕到死?

幾年前我好似真係由佢流,其間食左大半年中藥
最嚴重既時候我訓覺要用繩綁住自己隻手係床,但係有時都扯甩
而家濕疹依然常在,紅痕,近排特別紅
但至少冇幾年前咁大範圍潰爛流黃水

咁你點止痕?

冇止痕
冇爛既地方日日搽cream 保濕,都會痕

下由得佢慢順延 跟住愈來愈多地方痕

用藥用馬油 好有用

咩泥?邊到有?
周街藥妝店都有 要寫明藥用果D
你地沖涼時會唔會捽走D死皮嫁?
我飲緊鹼性水,已經好番好多!真心推薦
都係阿媽既朋友同我阿媽講先知呢樣野
有興趣tg: letssgetit
我俾啲資料你地睇
好想著短褲啊
用類固醇會類固醇上癮,到時仲難根治
利申:戒緊類固醇
其實豬油糕就得,我用左一排就冇事lu
早排發到成面都係, 試左AD軟膏又幾WORK
濕疹係腸胃問題
呢排日日飲檸檬水(唔落糖)就日日有屎屙 就冇乜痕
亦都有用死海鹽 好拿 拿完就冇乜痕
塊面好快甩皮 甩完就好返
但條頸一直都唔穩定
有冇試過嘴角啲皮膚有
會㾗又乾 望落好似俾人打咗拳落嘴角咁
有冇試過嘴角啲皮膚有
會㾗又乾 望落好似俾人打咗拳落嘴角咁

我係人中附近有 仲明顯過嘴角
你地沖涼時會唔會捽走D死皮嫁?

唔發果陣要捽下,乾左勁甩皮好煩,沖涼濕果陣整甩好好多
好想著短褲啊

年幾冇着
有冇人知點退印
濕疹係腸胃問題
呢排日日飲檸檬水(唔落糖)就日日有屎屙 就冇乜痕
亦都有用死海鹽 好拿 拿完就冇乜痕
塊面好快甩皮 甩完就好返
但條頸一直都唔穩定

理論上排到廢就ok?即係日日屙到屎就好好多啦
利申高中開始慣左檸茶檸水走糖
用類固醇 隻腳有個位五毫子咁大既印 啡左一達
r落去同平時r其他位既皮膚唔同感覺
有無人知係咩事同點退印 本身好白好題眼
另外傷口流出黎啲水應該點處理 就咁抹走定點
另外傷口流出黎啲水應該點處理 就咁抹走定點

多就沖水洗下再印乾

我同你一樣啡左一達?你個達d皮膚係咪好乾?

係阿 個個位仲好易返發

係阿 個個位仲好易返發

點可以冇印
唔知敏感源係咩(前排食左海鮮都無事)但係無翻發過
自從用左手工皂之後就無再痕
得番啲印唔知可以點搞

不過都係睇定啲先,遲啲潮濕可能又再黎料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞