(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
死海鹽溝水瘋狂噴
那到痴線但work
利申 睇高登舊po講既 本身冇濕疹 但試過用死海鹽溝玫瑰花水噴暗瘡 work
有一隻叫皮康(相)既藥膏
好有用
搽幾日就冇事 可以試下
新名好似叫曲味新乳膏

你真係想害鳩人
細個果時都用過 係好快見效 不過
我都r到甩皮,有個frd係日本買左支濕疹膏俾我用完冇再痕

有冇名

有無類固醇架?
濕疹算好架喇
牛皮蘚仲慘
BTW 呢度有無牛牛患者?
http://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/%E6%9B%BC%E7%A7%80%E9%9B%B7%E6%95%A6/s/H0198001/%E6%9B%BC%E7%A7%80%E9%9B%B7%E6%95%A6AD/AD%E5%AE%89%E8%86%9A%E5%BA%B7%E8%BB%9F%E8%86%8F-50g/p/H0198001_S_ME9280150T

用緊呢隻曼秀雷敦AD - AD安膚康軟膏 萬寧有得買

呢隻我有用,我上年11月個陣都唔知我個啲係濕疹 (其實到依家都唔知係咪,無睇醫生),跟手係日本買左樽
叫左唔痕囉,無乜好轉
用自己整既cream 唔好用化學野
用自己整既cream 唔好用化學野

自己點整
有無材料、份量可以俾各位巴 / 絲打參考下
我係睇中醫斷尾
之前有發病個陣就用Avene 嘅cream 價錢貴少少起碼無敏感

宜家突然出少少就會搽最上個支 無類固醇成份 好快就無同止痕
下兩支係日本買 中間個個查過好似有類固醇所以無用 不過係日本都幾出名 見好多人都用黎搽濕疹
最下個支係上面有位巴打都有用IHADA 我自己覺得作用不大

中間個支未開過 如果有興趣可以同我講

沖涼唔好用熱水 毒性食物要戒 早睡早起都重要

thx絲打 同上面啲巴打一樣好詳盡
用焦油梘都ok
同埋最好停類固醇 唔好查咁多
停左半年 有時都會痕r損左 ,不過我覺得好左d,d 皮靚返好多,無咁薄
平時呢個時候係乾到仆街損晒,隻手包晒膠布
當然keep 住查cream, 我宜家用緊歐鎧淳,aq cream 同aveeno
仲有強生有隻燕麥沖涼都幾好

焦油梘咩黎

我都想知
死海鹽溝水瘋狂噴
那到痴線但work
利申 睇高登舊po講既 本身冇濕疹 但試過用死海鹽溝玫瑰花水噴暗瘡 work

btw塊面有粒唔爆出黎嘅暗瘡 摸落去有粒野 知唔知點清
隻澳洲木瓜霜幾work,本身痕撚到仆街,用左幾次就唔痕唔甩皮

我都鐘意用呢隻,止痕真係好顯著,而且果陣成隻手爆晒傷口我都照忟落去可以加速埋口,不過缺點係會好lup
冬天如果痕可以這試下涼沖唔好用咁熱嘅水
就沖完前,轉凍水淨係沖濕疹位(例如手腳嘅關節)
有人會話好凍,但唔沖到上身同頭就唔太凍
沖完唔好用好乾嘅毛巾抹身,用柔軟d嘅毛巾慢慢印走濕疹位嘅水
因為乾毛巾會磨到重痕
最後隔10-20min搽適量類固醇(醫生處方就按醫生的指示)
適量類固醇係有用

食野上,牛肉鵝蝦蟹芒果最好少食

利申:細個濕疹好勁 依家間唔中轉天氣會有 但唔嚴重
有冇人知唔痕 得番d紅可以點做會快d好番
有一隻叫皮康(相)既藥膏
好有用
搽幾日就冇事 可以試下
新名好似叫曲味新乳膏

你真係想害鳩人
細個果時都用過 係好快見效 不過

好重類固醇?
留名
有冇試過天然皂洗臉
減少化學野可能有幫助?
冬天如果痕可以這試下涼沖唔好用咁熱嘅水
就沖完前,轉凍水淨係沖濕疹位(例如手腳嘅關節)
有人會話好凍,但唔沖到上身同頭就唔太凍
沖完唔好用好乾嘅毛巾抹身,用柔軟d嘅毛巾慢慢印走濕疹位嘅水
因為乾毛巾會磨到重痕
最後隔10-20min搽適量類固醇(醫生處方就按醫生的指示)
適量類固醇係有用

食野上,牛肉鵝蝦蟹芒果最好少食

利申:細個濕疹好勁 依家間唔中轉天氣會有 但唔嚴重

thx巴打 聽人講雞蛋都好濕毒
死海鹽真係work之前用一隻葉dead sea nuatural嘅死海鹽,擦落個身到再沖涼沖走,最後都係冇用
淨係手有濕疹 通常手指位
用死海鹽有用?

之前高登有個post話有用
去完台灣一轉就冇事
春袋好痕啊
成日喺街好難忍
飲緊中藥 退左好多 仲差啲印未退
Btw 果期痕得好勁
老母比左支膏叫神農百草膏 有少少薄荷
消紅腫都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞