(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
死海鹽會"la",但果種係會痕,忍住唔r好似好啲,似係刺激到痕,"la"到痛都好,我係痕

痕既塗AD軟膏都OK(我諗其他保濕野都得)
雖然唔會有好轉,但係起碼唔會痕到想R先

用完會痕同慶係咪代表呢個方法唔適合喇

試過無用 又臭又貴
加加埋埋洗左千幾蚊
不過我諗都係要夾人黎用

臭得黎仲要無用呢下先慘,呢個post用親既都話無效
你唔係話我知你係平凡媽媽到買左千幾蚊野呀嘛

臭我又頂得順 但臭親我同事
我去買個陣個人叫我搽密啲
但大佬陣味咁勁我點成日拎出黎搽[/quote]
隻味真係臭到仆街,塗係啲衫、褲遮到既地方都還好
遮唔到既臭到人真係
死海鹽會"la",但果種係會痕,忍住唔r好似好啲,似係刺激到痕,"la"到痛都好,我係痕

痕既塗AD軟膏都OK(我諗其他保濕野都得)
雖然唔會有好轉,但係起碼唔會痕到想R先

有冇人用過落臉?

無,佢有隻乳液應該可以用係面

詳情:http://jp.rohto.com/ad/ad-milk/?cn=
啲人成日話訓多啲做多啲運動屙多啲屎就會好番
真心咩 好想好番呀唔想再對住啲愈望愈大壓力既皮膚呀

做多啲運動係會好啲

做多啲運動係會好啲

你地會做gym定點?平時冇時間點算?

做多啲運動係會好啲

我跑步 早啲起身跑 我為左搞好濕疹工都quit埋
留名
正正經經搽類固醇囉
搽呢搽路都冇撚用既

正解 唔好信中醫話副作用好大 , 傳統類固醇有超過一百年歷史 西醫醫濕疹都有一定嘅歷史亦都有好多成功個案 ,
aqua bp cream尼啲基本嘢都係有效

西醫好多藥物其實我好溫和 嬰兒一日食10-12粒都冇事你食一粒點會有時

正正經經搽過類固醇 冇撚用
介紹個西醫俾你 響中環 中建大廈三樓
濕疹咗五年 睇一次斷尾 半年入面暫時仲未出返黎
同埋可以去驗下血 睇下致敏源係咩
正常人>87 我就1264

但係result show up 致敏原因unknown
正正經經搽類固醇囉
搽呢搽路都冇撚用既

正解 唔好信中醫話副作用好大 , 傳統類固醇有超過一百年歷史 西醫醫濕疹都有一定嘅歷史亦都有好多成功個案 ,
aqua bp cream尼啲基本嘢都係有效

西醫好多藥物其實我好溫和 嬰兒一日食10-12粒都冇事你食一粒點會有時

正正經經搽過類固醇 冇撚用

岩呀

做多啲運動係會好啲

我跑步 早啲起身跑 我為左搞好濕疹工都quit埋

咁你而加點呀? 靠運動好番?

驗血要幾錢左右

驗血要幾錢左右

睇你驗幾多種致敏原,由千幾至幾千,睇下你去既公司有咩plan
易敏感既人做下呢類測試好有用
不過就唔知慢性過敏既致敏原有冇得check
全身都紅同甩皮
睇左好多年正苦西醫 當攞平cream
有睇中醫 反反覆覆
日日起身張床都勁多皮
我用緊平凡媽媽隻金膏 覺得好似冇乜用
有冇巴絲有其他介紹

金膏紫膏都冇用
全身都紅同甩皮
睇左好多年正苦西醫 當攞平cream
有睇中醫 反反覆覆
日日起身張床都勁多皮
我用緊平凡媽媽隻金膏 覺得好似冇乜用
有冇巴絲有其他介紹

金膏紫膏都冇用

所以我已經買左樓上絲打講個間 等緊佢寄過黎

驗血要幾錢左右

睇你驗幾多種致敏原,由千幾至幾千,睇下你去既公司有咩plan

我又好少食完野敏感
之前我個miss叫我做點刺個隻
我去正苦複診個陣問個醫生 佢話只可以check到急性敏感
係iherb到買左隻死海鹽試下
開頭係得小小那 但整完之後就紅哂仲出水
係我買個隻鹽唔得定我有問題
著緊種衫醫好左十年既濕疹同痛風
https://youtu.be/pNEppcgtcQ4
睇嚟係無得醫,除非由細個已經開始醫
由7分50秒開始

驗血要幾錢左右

我又好少食完野敏感
之前我個miss叫我做點刺個隻
我去正苦複診個陣問個醫生 佢話只可以check到急性敏感

唔係正係check食物敏感,有環境類,例如花粉、塵果啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞