(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
上iherbs買非洲黑皀沖涼用(我用過,有舒緩作用)

濕疹成日翻發好煩
戒毒嘢已經好得七七八八
本身有濕疹 試過r到手腳d關節位直頭拉唔直 手腳全部v字咁 差唔多搞左9年都係咁
不過自從過左去澳洲一星期都冇就好返晒 我覺得根本係天氣環境問題先會搞到咁
本身有濕疹 試過r到手腳d關節位直頭拉唔直 手腳全部v字咁 差唔多搞左9年都係咁
不過自從過左去澳洲一星期都冇就好返晒 我覺得根本係天氣環境問題先會搞到咁

係香港幾乎日日食齋咁濟 過到去澳洲日日食熱氣野 海鮮都冇事
戒毒嘢已經好得七七八八

我一食鴨就發到癲
已經搽咩都冇用 而家玩命試緊國產野同介哂口

我已經戒咗牛 但仲有 根本冇可能戒哂所有嘢食

最緊要唔好沖熱水同用沐浴露洗
我而家係牛羊海鮮茄子韭菜芒果辣野唔食 樣樣都係最鐘意
同我最大問題係唔流得汗 一流汗面個啲會拿撚到仆街
巴打有幾嚴重?我有用死海鹽浸身。
都幾有效
戒毒嘢已經好得七七八八

我一食鴨就發到癲

淨係食得豬,菜,飯
沖涼唔好用太熱既水, 之後濕身搽椰子油再慢慢印乾佢
再唔得就睇中醫啦
之前去政府門診睇,佢開過隻類似豬油膏咁比我沖涼,用用下就好番
袪濕,藥/針灸
我都r到甩皮,有個frd係日本買左支濕疹膏俾我用完冇再痕

有冇名

平凡媽媽好似有濕疹膏
聽講都OK

利申未用過 近排轉天氣好痕
大家睇開邊個醫生?
我由細到大都有濕疹,
仲要係唔R到最嚴重都唔走去搽藥膏,
之後早排去藥房問, 介紹左隻藥膏俾我
好勁, 搽一次第二日已經唔再R
但我宜家係街, 巴打如果想睇下咩樣
我今晚番去影俾你地睇下
真心有用
我由細到大都有濕疹,
我今晚番去影俾你地睇下
真心有用

thx巴打
同埋我沖涼係唔可以用Dove, 可能因為香料太勁
一用就好痕, 我用開Hp 5.5同johnson baby
但係我唔會戒口, 因為覺得R下痕唔會死ge
我由細到大都有濕疹,
我今晚番去影俾你地睇下
真心有用

thx巴打

今晚番去影俾你睇, 40零蚊咪買黎試下lo
戒毒嘢已經好得七七八八

我一食鴨就發到癲

淨係食得豬,菜,飯

間中都會食下炸嘢

我一食鴨就發到癲

淨係食得豬,菜,飯

間中都會食下炸嘢

雞都唔食得
平時唔太嚴重搽類固醇藥膏
嚴重就去藥房配類固醇藥

濕疹真係好on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞