(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
講真 天生濕疹 真係好慘
用死海鹽真係work
但之前觀塘個間冇做之後喺fb搵到另一間叫nature skin

呢間真係垃撚圾,早排介紹朋友去呢間買,一路都冇人應機。

見到咁多濕疹post好想轉貼返我之前係高登教巴絲用死海鹽個post過黎
用死海鹽真係work
但之前觀塘個間冇做之後喺fb搵到另一間叫nature skin

呢間真係垃撚圾,早排介紹朋友去呢間買,一路都冇人應機。

見到咁多濕疹post好想轉貼返我之前係高登教巴絲用死海鹽個post過黎

我係第間買 好似係本身觀塘果間 叫dead sea mor
我都r到甩皮,有個frd係日本買左支濕疹膏俾我用完冇再痕

我由細到大都有濕疹,
仲要係唔R到最嚴重都唔走去搽藥膏,
之後早排去藥房問, 介紹左隻藥膏俾我
好勁, 搽一次第二日已經唔再R
但我宜家係街, 巴打如果想睇下咩樣
我今晚番去影俾你地睇下
真心有用

thx巴打

今晚番去影俾你睇, 40零蚊咪買黎試下lo

就係呢隻
食supplement 洋蔥素同綠茶素
唔好用普通果啲沐浴露
平凡媽媽好似有濕疹膏
聽講都OK

利申未用過 近排轉天氣好痕

之前買左媽媽金膏,隻味臭到仆街
但係都頂硬上,唔覺有好轉,叫做塗完之後唔痕囉

反而另一間靚媽靚皂隻濕疹金膏有效好多,前後買左兩盒,keep住塗係好左

非打手,兩間都有用過
醫生叫我買啲靚啲既cream, phy___gel 同ce____il,我揀咗前者,沖完涼就搽,之後真係唔痕 有時太乾燥就早晚都搽,醫生仲開咗類固醇,不過都係for一時間佢發得勁先薄搽一次撳一撳佢,跟住再搽埋cream
但我得手既關節位有,所以一枝cream都用幾耐下
平凡媽媽好似有濕疹膏
聽講都OK

反而另一間靚媽靚皂隻濕疹金膏有效好多,前後買左兩盒,keep住塗係好左

非打手,兩間都有用過

補番張圖

平凡媽媽好似有濕疹膏
聽講都OK

非打手,兩間都有用過

補番張圖

平凡金膏我都有用過 但唔覺得話超級有用
同埋真係好臭
佢地既金盞花皂都有用一排 叫做keep住無惡化落去 但嫌佢唔夠潤
反而最近轉用佢地隻QQ皂好左好多 潤d同埋消到炎

另外用緊一隻澳洲牌子既濕疹cream
貪佢埋清清楚楚list晒d 成份
同埋主要都係天然野
叫moogoo 效果幾好
平凡媽媽好似有濕疹膏
聽講都OK

非打手,兩間都有用過

補番張圖

用緊平凡 聽你咁講即刻想買下面果間但見到賣晒
用死海鹽真係work

下觀塘個間冇做?
濕疹同食物根本冇關係,戒乜鬼口
台灣有支藥膏叫 妥膚淨 好用
好撚辛苦
我都有開post問過人
金銀花煲水沖涼
三年前pat pat 濕疹,癢到仆街,r 到爆哂汁,用左一支叫Caprio cream 嘅野之後斷尾,呀媽係藥房買返黎我都唔知有咩成份

thx巴打

就係呢隻

含強效類固醇,除非好嚴重否則少用為妙

就係呢隻
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2016/12/11/003343_c608577fe2e339e610daab2a0dae3ff4.jpg[img][img]https://na.cx/i/6dbRhHU.jpg[img][img]https://na.cx/i/6i2RHYZ.jpg[img]

含強效類固醇,除非好嚴重否則少用為妙

真係嫁 好采我1個月先搽1,2次, 用晒之後轉第二隻先
本身有濕疹 試過r到手腳d關節位直頭拉唔直 手腳全部v字咁 差唔多搞左9年都係咁
不過自從過左去澳洲一星期都冇就好返晒 我覺得根本係天氣環境問題先會搞到咁

係香港幾乎日日食齋咁濟 過到去澳洲日日食熱氣野 海鮮都冇事

香港天氣又濕又熱又焗 空氣又差
鼻敏感同濕疹都好難斷尾
我唔知算唔算 最近一轉季 周身都有粒粒 唔知係咪比野咬 但好似係食左牛雜爆出黎

類似呢種

周圍間中有呢d一點點 好似比野咬咁 r到損流血結焦再r甩焦再結焦係咁loop 好煩same

係呢啲呀 呢啲真係好撚痕
唔識消退咁款
已經搽咩都冇用 而家玩命試緊國產野同介哂口

我已經戒咗牛 但仲有 根本冇可能戒哂所有嘢食

最緊要唔好沖熱水同用沐浴露洗
我而家係牛羊海鮮茄子韭菜芒果辣野唔食 樣樣都係最鐘意
同我最大問題係唔流得汗 一流汗面個啲會拿撚到仆街

咁後生就戒口戒到咁 好慘姐
我諗住買呢隻試下 上次係街見到人sell好多阿婆買成100蚊3盒 雙12買黎試試佢 有冇人夾

國產野有少少保留
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞