(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
買左死海鹽,想知用幾耐會見效,同埋佢係舒緩定有機會理想到直頭斷埋尾?

我就係用死海鹽斷尾 樓上都有位巴打用完好好多
我係隔離開過post講過,google搵返黎睇睇

我search 死海鹽 高登,唔多見...唔知我眼殘定點...

應該係你眼殘
舊登/view.aspx?type=LV&message=6394768&page=1

其實呢邊D會員係咪唔係舊班過黎個班?
好似好多個邊D野連登呢邊D人都唔知

做開CD-ROM

咁你買左d死海鹽用成點?

近排好忙所以正係用過一次:
冇好準確咁量幾多水,用左大乜樂啲外賣黑色膠兜泥裝半兜水,鹽就落左一茶匙左右,用紗布係手同腳既濕疹到抹水上去,印下印下咁,最後有剩就沖落腳面同浸左5分鐘手
講番本來呢啲位既情況先:腳面最嚴重但成忽黑左,手就呢排keep住紅同搽極cream都乾
用緊果陣都冇咩感覺,係feel到腳有好少吉吉地,其他地方好似敷正常水咁
用完之後,腳果日痕少左,手就硬皮個位冇紅冇痕
唔知係因為果幾日凍番少少定點,呢幾日熱番手就冇乜痕,但腳都係痕
其實用得一次都唔望有咩變,遲啲會繼續試下用

有冇其他人用過?情況點?
希望呢啲唔係廣告,因為濕疹人真係唔想再有假希望
濕疹啲位點先出到汗?
一直都難出汗,硬係覺得出到汗就同脫離濕疹地獄不遠
睇左好多資料,濕疹好大原因係身體排唔到毒,如果可以正常排廢,例如日日有屎屙同可以正常出汗,應該會好好多?

如果生活忙碌到做唔到運動,咁有咩方法可以郁動下?
濕疹啲位點先出到汗?
睇左好多資料,濕疹好大原因係身體排唔到毒,如果可以正常排廢,例如日日有屎屙同可以正常出汗,應該會好好多?

應該冇關係
我大汗得好緊要
一樣有濕疹
濕疹啲位點先出到汗?

應該冇關係
我大汗得好緊要
一樣有濕疹

我一熱就成個人慶哂,出唔到汗,好似啲燒紅左既鐵咁
我唔知算唔算 最近一轉季 周身都有粒粒 唔知係咪比野咬 但好似係食左牛雜爆出黎

類似呢種

周圍間中有呢d一點點 好似比野咬咁 r到損流血結焦再r甩焦再結焦係咁loop 好煩same

係呢啲呀 呢啲真係好撚痕
唔識消退咁款

Fungal黎
姐係真菌之類
我隻手指都有
搽anti-fungal2個星期就冇事
但盡量唔好點水
其實最好驗左血先

可唔可以分享多d? 邊到驗
巴打有無濕疹

有呀
細個食蛋會喉嚨痕 中學時候入奶會肚"ALL"
之後19歲左右就有 初頭發得幾多 可能太多毒素掛 睇左一排中醫 之後轉左睇西醫 好似少少之後就早D訓 ,飲多d水 我同果西醫講返我喉嚨痕同肚"ALL" 既野, 佢就叫我驗血 結果蛋 奶爆曬燈(fail) 飲酒都唔得(又fail) 仲有其他好多野都fail 之後我介曬 中學既時候我塊面一般都紅紅地 介口之後就冇事lu
買左死海鹽,想知用幾耐會見效,同埋佢係舒緩定有機會理想到直頭斷埋尾?

我就係用死海鹽斷尾 樓上都有位巴打用完好好多
我係隔離開過post講過,google搵返黎睇睇

我search 死海鹽 高登,唔多見...唔知我眼殘定點...

應該係你眼殘
舊登/view.aspx?type=LV&message=6394768&page=1

做開CD-ROM

冇好準確咁量幾多水,用左大乜樂啲外賣黑色膠兜泥裝半兜水,鹽就落左一茶匙左右,用紗布係手同腳既濕疹到抹水上去,印下印下咁,最後有剩就沖落腳面同浸左5分鐘手
講番本來呢啲位既情況先:腳面最嚴重但成忽黑左,手就呢排keep住紅同搽極cream都乾
用緊果陣都冇咩感覺,係feel到腳有好少吉吉地,其他地方好似敷正常水咁
唔知係因為果幾日凍番少少定點,呢幾日熱番手就冇乜痕,但腳都係痕

你追post啦 大把巴絲用死海鹽大有好轉, 點會係廣告

應該係你眼殘

做開CD-ROM

冇話呢個係廣告,都係果句,同一個方法未必個個work
我之前條頸有濕疹 紅曬兩邊 有次返工暴曬 曬到黑曬之後甩皮 條頸兩邊就好返曬
利申曬傷個時有用蘆薈 唔知關唔關事

依個係我親身經歷 誤打誤撞好返曬 但唔知有濕疹可唔可以曬

你就咁用蘆薈搽落去?
有冇人一緊張就有全身比針「刺」嘅感覺

情緒同皮膚好相關,互相影響好大,之前夜晚做野做到夜,好多野未做又一定要訓,然後好緊張,一緊張就痕,一去訓教放鬆就即刻冇事
我之前條頸有濕疹 紅曬兩邊 有次返工暴曬 曬到黑曬之後甩皮 條頸兩邊就好返曬
利申曬傷個時有用蘆薈 唔知關唔關事

依個係我親身經歷 誤打誤撞好返曬 但唔知有濕疹可唔可以曬

你就咁用蘆薈搽落去?

咩蘆葦?
好似有d會有其他成份 唔知會唔會敏感
有冇濕疹撚
訓醒會成張床都係皮屑

btw試緊睇中醫
要戒十幾樣野
不過為左斷尾都只好努力
啲藥又苦

你都應該幾嚴重下.........我係R先會有皮屑
跟住之後上網買左個啲手工皂同塗佢地整個啲膏之後,再R都無野lu........
不過仲有啲印係到

可唔可以講下係邊買?同用左幾耐?
濕疹真係訓練到人既忍耐力同恆心
http://www.sundaymore.com/health-fitness/healthcare/濕疹唔係皮膚病-腸胃唔舒服/

迫自己日日去 依加都無乜大番發

日日去?

日日痾屎排毒
濕疹真係訓練到人既忍耐力同恆心

絕對同意 仲有情緒管理

情緒同皮膚好相關,互相影響好大,之前夜晚做野做到夜,好多野未做又一定要訓,然後好緊張,一緊張就痕,一去訓教放鬆就即刻冇事

之前有次我都係 份野要朝早交 我通完頂個人勁攰勁緊張 即痕同吉 跟住立馬瞓覺就好啲

之前有次我都係 份野要朝早交 我通完頂個人勁攰勁緊張 即痕同吉 跟住立馬瞓覺就好啲

如果次次休息就可以解決就好
唔好用超市買既沐浴露

呢個係,轉左用手工皂之後,真係無乜點R過

應該係你眼殘

做開CD-ROM

冇話呢個係廣告,都係果句,同一個方法未必個個work

琴日下就用左係腳、手、頸、耳仔,用完頸好痕,r左幾野就冇咩事,夜晚唔知做咩手發左啲出泥,腳今朝都發發地,耳仔就冇咩變,頸就痕少左啲啲
唔好用超市買既沐浴露

可唔可以講下係咩手工皂?
唔好用超市買既沐浴露

可唔可以講下係咩手工皂?

我用緊「皂宅姊妹天然手工皂-香港」(FB Page)既紫草牛奶皂

呢隻皂係佢推介既,因為個陣我一R就有皮屑,佢就話呢隻好
個陣仲送左一細舊洋甘菊皂俾我試用
去到二月底都做緊八折,可以試下

不過金盞花膏就麻麻地,對比之下Liane個隻會好好多,
唔知係咪因為差唔多好,所以好似無咁有效
不過Liane就貴廿零蚊

利片:本人同上述Page無任何關係,純粹用家感受
照鏡硬係覺得面紅紅咁,有時唔痕冇感覺,就係紅,有咩方法可以唔紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞