(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
同求 如果個頭有濕疹 應該用邊隻洗頭水

曼秀雷敦有頭皮濕疹用既洗頭水
好幫到手
上網搜尋下
有不少客人同我講過飲薯仔汁斷尾
生薯仔渣汁,可加蘋果無咁難飲
不過我無攪拌機/渣汁機所以無整過
同埋想像唔到薯仔邊撚到黎汁
有興趣巴打上網搜尋下
lm
有冇人去過biotek做食物測試?知唔知幾錢到

四位數字走唔甩,同埋應該唔只做一次

我細佬細個做過啲類似既,睇下佢對咩敏感
個陣佢係兩隻手臂到做

你諗下可以有咁多致敏源,兩隻手臂應該做唔哂
我每晚都要搽travocort 搽左真係無咁紅
留名
有頭有濕疹好撚多頭皮
蛇湯
木瓜霜 我之前眼皮生濕疹 揸左兩日就好返
係萬寧買 好有用
本身敏感體質,又有鼻敏感同哮喘,
上年冬天無嗱嗱面到出埋濕疹,仲要係眼皮同嘴角位,起初唔知係乜東東,之後愈r愈大忽走去睇醫生先知係濕疹,好撚慘,返學日日帶口罩
跟著呀媽每日煲苦瓜水比我洗面,醫生又開類固醇比我搽,自己勤做保濕,將所有護膚品轉晒做醫學品牌,慢慢先好返,諗返起個段日子真係好撚sad,可以話係爛面咁濟
唔好食牛,唔好沖太熱熱水,唔好R!

睇中醫清毒(我手濕疹)
之前用左成個星期呢隻

完全冇好轉

呢隻止癢架咋,唔會好架
返工用呢隻都好既,唔會做做下野係到R痕

而且要KEEP住狂搽 唔係就一R不斷惡化 腫到手指都屈唔到 表皮爛晒 已經成個月好彩搵到神藥

你既神藥係點架,分享下

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.TlFK4j&id=38768217078&_u=ncnh6at9740

用緊呢隻
之前日本膏濕疹清都清唔到
呢隻反而有效
我都唔明, 虎盡金來係嗰邊教用死海鹽點解仲係咁多人唔知/唔試
連我自己都開過post多謝虎盡金來, 都係有人唔信
100蚊1kg都唔使咁平都唔試下? 係都要用類固醇藥膏
虎盡金來用法: 係4湯匙左右開1分升凍水直接浸或者用棉花、紗布點黎敷再搽返d油或者cream
我既用法: 1:3 鹽:水, 用噴樽噴極濃鹽水唔沖唔理佢
唔好飲酒
我都唔明, 虎盡金來係嗰邊教用死海鹽點解仲係咁多人唔知/唔試
虎盡金來用法: 係4湯匙左右開1分升凍水直接浸或者用棉花、紗布點黎敷再搽返d油或者cream

使唔使我係度開多次
我係睇左一次中醫就好返 一次會比五次藥你 飲哂之後就好返哂

邊間?求介紹
之前睇個post話死海海鹽可以斷尾

使唔使我係度開多次

開幾多次都冇用啦 D人唔睇唔信架
想D濕疹好番都要自己出少少力丫
我自己最嚴重嗰時真係好努力咁搵方法, 咩都試
高登search得到嘅濕疹post我都睇晒
咁啱你出Post(PM問你地址, 你到而家都未覆我 )
而家基本都叫好番晒, 唔亂食嘢就冇事
講多一次, 多謝你
我面有時會有..但一搽木瓜霜就會冇乜野...
頭皮慘啲..好難斷...冇好過

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.TlFK4j&id=38768217078&_u=ncnh6at9740

用緊呢隻
之前日本膏濕疹清都清唔到
呢隻反而有效

中國幾千年草藥秘方唔係流,尋日手指有少少返發起左一粒疹一搽第二日就清晒,會返發可能始終真係難斷尾

呢隻真係超有用,我死海鹽、ad軟膏、金膏、食埋中藥都唔得,呢隻搽兩日好番晒 但太有用唔敢成日用
香港而家d 空氣 ...
幾年前先突然發出黎
上年開始戒查類固醇同戒口 加食左一個月中藥
三個月左右就好番
唔知係咪已經斷尾 但係起碼再冇r爛肉
本身有濕疹 試過r到手腳d關節位直頭拉唔直 手腳全部v字咁 差唔多搞左9年都係咁
不過自從過左去澳洲一星期都冇就好返晒 我覺得根本係天氣環境問題先會搞到咁

係香港幾乎日日食齋咁濟 過到去澳洲日日食熱氣野 海鮮都冇事

我係食新鮮嘅海鮮就無事 唔新鮮就仆街痕幾日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞