(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
有冇人呢幾日天氣熱啲又發
無啦啦濕疹啲位會起一粒粒好痕,唔r佢一陣就唔痕,但無啦啦又有第二到起一堆粒粒,肉色既唔係水泡,其實咩泥?
照鏡硬係覺得面紅紅咁,有時唔痕冇感覺,就係紅,有咩方法可以唔紅

乾燥掛
浸海水
之前有兩個frd濕疹好勁
浸完海水都好左勁多
浸海水
之前有兩個frd濕疹好勁
浸完海水都好左勁多

有諗過試,但香港啲海灘咁污糟唔敢試
全身都紅同甩皮
睇左好多年正苦西醫 當攞平cream
有睇中醫 反反覆覆
日日起身張床都勁多皮
我用緊平凡媽媽隻金膏 覺得好似冇乜用
有冇巴絲有其他介紹
戒食蝦蟹牛
真係有用
飲酵素可以改善濕疹問題
飲酵素可以改善濕疹問題

咩泥?點解?
做多d運動係好有效
飲酵素可以改善濕疹問題

咩泥?點解?

酵素可以補充人體所需嘅酵素
多數有濕疹嘅原因係肝臟唔夠一d元素
所以先會出現濕疹問題
利申:非廣告
全身都紅同甩皮
有睇中醫 反反覆覆
日日起身張床都勁多皮
有冇巴絲有其他介紹

平凡媽媽個隻真係無用架,隻味又臭喏
呢個Post第三頁#58我都講過

試下用手工皂沖涼啦,我用完之後再R都無乜皮屑
戒食蝦蟹牛
真係有用

本身已經唔食蝦蟹,魚我都麻麻
食得最多就係雞
連牛都要戒埋,真係無啖好食
保鮮紙/燒烤手套
搽咩都好,搽完搵塊薄膠膜包返佢357個鐘先
如果我碌腞生濕疹的話,我應該會笠住個套週街去等痾尿先除
沖涼唔好咁熱
巴打講既海鹽係有用
當你超級痕 敷佢真係舒服好多
不過過程真係好撚痛
之後查椰子油
人地話椰子油可以保濕之外仲可以修復皮膚

到而加睇中醫好返之後就keep住查呢隻

如果有傷口上面查都係好撚痛
好似話有海鹽成份 不過都幾貴 百幾蚊得好細支

不過搵個夾岩你既中醫呢樣最緊要
自己發過兩次超嚴重既
都係試過好多個中醫 之後夾岩個好既就慢慢慢好返
同埋要超級注重保濕 每日都要keep住查膏

其次飲食
睇下自己食咩會即刻敏感既以後唔好食佢
牛海鮮鴨燒鵝芒果基本唔好食
飲多d去濕野

唔好夜訓 但呢樣根本無可能

希望巴打快d好返!!
全身都紅同甩皮
有睇中醫 反反覆覆
日日起身張床都勁多皮
有冇巴絲有其他介紹

試過無用 又臭又貴
加加埋埋洗左千幾蚊
不過我諗都係要夾人黎用
死海鹽會"la",但果種係會痕,忍住唔r好似好啲,似係刺激到痕,"la"到痛都好,我係痕
全身都紅同甩皮
有睇中醫 反反覆覆
日日起身張床都勁多皮
有冇巴絲有其他介紹

試過無用 又臭又貴
加加埋埋洗左千幾蚊
不過我諗都係要夾人黎用

臭得黎仲要無用呢下先慘,呢個post用親既都話無效
你唔係話我知你係平凡媽媽到買左千幾蚊野呀嘛
死海鹽會"la",但果種係會痕,忍住唔r好似好啲,似係刺激到痕,"la"到痛都好,我係痕

痕既塗AD軟膏都OK(我諗其他保濕野都得)
雖然唔會有好轉,但係起碼唔會痕到想R先
沖涼唔好咁熱
巴打講既海鹽係有用
不過過程真係好撚痛
之後查椰子油

自己發過兩次超嚴重既

其次飲食
飲多d去濕野

希望巴打快d好返!!

想問下巴打椰子油用開邊隻,未試過想試下
一直都係用開vaseline但用完都會痕
全身都紅同甩皮
有睇中醫 反反覆覆
日日起身張床都勁多皮
有冇巴絲有其他介紹

試過無用 又臭又貴
加加埋埋洗左千幾蚊
不過我諗都係要夾人黎用

臭得黎仲要無用呢下先慘,呢個post用親既都話無效
你唔係話我知你係平凡媽媽到買左千幾蚊野呀嘛

臭我又頂得順 但臭親我同事
我去買個陣個人叫我搽密啲
但大佬陣味咁勁我點成日拎出黎搽

痕既塗AD軟膏都OK(我諗其他保濕野都得)
雖然唔會有好轉,但係起碼唔會痕到想R先

有冇人用過落臉?
一落雨啲濕疹又紅哂
沖涼唔好咁熱
巴打講既海鹽係有用
不過過程真係好撚痛
之後查椰子油

自己發過兩次超嚴重既

其次飲食
飲多d去濕野

希望巴打快d好返!!

好番意思係轉季同夏天都冇事?冇紅冇痕?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞