(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
有無人都係面濕疹

眼皮,耳仔面,頸

我係咀邊 去街要帶口罩

你有無睇緊中醫?
有冇依賴抗組織胺藥(口服)止痕
大脾內側位有點搞

好痕好煩
http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20170302&guid=56369803&category_guid=6996647&category=instant

免疫系統藥?

我用緊免役系統藥,要keep住食同keep住驗血,算係我咁多年咩名醫,中醫睇過晒暫時最好既方法。但係一唔食又係唔得。不食呢d真係會好返晒

有冇咩負作用果啲?"不食呢d真係會好返晒"咩意思? 即係都係長期食藥先冇事?

不過,打錯左。
只要keep住驗血就ok, 睇住d功能有冇變差。
我本身太嚴重,呢個係我暫時搵到最好既方法

係控制住免疫系統平衡?你食左幾耐?

係,我食左兩年左右,呢兩年唔洗茶藥膏,基本上係一d事都冇
有無人都係面濕疹

眼皮,耳仔面,頸

我係咀邊 去街要帶口罩

你有無睇緊中醫?

嚴重係成個人都有,果陣個幾月冇岀街
以前睇左幾年都番發,近半年轉另一個再戒口好好多,但都有慢延去其他地方
大脾內側位有點搞

好痕好煩

我都有啲 狂保濕,我一痕就沖水,抹乾就保濕
http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20170302&guid=56369803&category_guid=6996647&category=instant

免疫系統藥?

我用緊免役系統藥,要keep住食同keep住驗血,算係我咁多年咩名醫,中醫睇過晒暫時最好既方法。但係一唔食又係唔得。不食呢d真係會好返晒

有冇咩負作用果啲?"不食呢d真係會好返晒"咩意思? 即係都係長期食藥先冇事?

不過,打錯左。

有冇咩負作用?一停食會番發?你係兩年內日日食定點?
近排轉左用洋甘菊皂同lotion
好左好多
戒毒嘢已經好得七七八八

雞蛋有冇戒 好似都影響...
好左好多

就係果啲ig shop都有既手工皂?
戒毒嘢已經好得七七八八

雞蛋有冇戒 好似都影響...

通常都係蛋、牛奶、牛、羊、菇、芒果、榴連、辣野、煎炸、甜、小麥、麵包
有冇其他?
有無人一出汗就好似畀針咭咁,之後紅哂,出一粒粒,勁痕,有無巴打知係咩事
一到夏天完全唔想做運動,就算呢啲天氣著長袖衫都出事,好辛苦

我條頸都係一出汗就好痕,差不多十年,試過唔同方法,用咗呢支藥膏好返,都塗咗1支半架,我在轉角位北河街藥房$35/支
希望你都好返
有隻 蛇舌草+羅漢果+半枝蓮既沖劑好有效

清熱毒

免疫系統藥?

不過,打錯左。

可唔可以share邊個醫生有呢啲療程?
其實天氣先係最大因素
尤其是香港啲濕鳩天氣

依家喺外國住 冇搽野 冇咩戒口都冇咩事
未去之前痕到仆街 R到冇忽好肉
其實天氣先係最大因素
尤其是香港啲濕鳩天氣

依家喺外國住 冇搽野 冇咩戒口都冇咩事
未去之前痕到仆街 R到冇忽好肉

醫師話係天氣誘發,雖然空氣污染都係好大因素,但調節到內在就天氣濕鳩都冇事,硬係覺得移民係斬腳趾避沙蟲
Btw遲啲可能去英國留學,有冇巴打知會唔會變好?
如果係果邊好大改善又斷尾,番泥會大機會好番?
有冇人試過紅豆薏米水
好左好多

有啲ig shop都唔知佢啲洋甘菊花油邊到入貨
個個人都整手工皂
我信唔過
我係用緊間連花油都自己蒸餾出黎

免疫系統藥?

不過,打錯左。

唔會一停就即刻返,因為你食耐左敏感度已經降左,有可能會慢慢上返,有可能唔會,睇人。不過keep住驗血睇住個進度係可以長期食

免疫系統藥?

不過,打錯左。

唔會一停就即刻返,因為你食耐左敏感度已經降左,有可能會慢慢上返,有可能唔會,睇人。不過keep住驗血睇住個進度係可以長期食

點解你咁自信可以長期食藥

不過,打錯左。

點解你咁自信可以長期食藥

食藥好似都唔治本?不過太嚴重又冇計
Btw即係食左都有機會好番?
有冇人試過紅豆薏米水

飲緊薏米加赤小豆,呀媽話鄭秀雯都咁飲
好左好多

有啲ig shop都唔知佢啲洋甘菊花油邊到入貨
個個人都整手工皂
我信唔過
我係用緊間連花油都自己蒸餾出黎

岩呀,好多都想試又揀唔落手
你地係乾燥定潮濕先生濕疹?
你地係乾燥定潮濕先生濕疹?

兩樣都會,潮濕嚴重好多,乾燥既搽密啲就好好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞