(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
救命
本人係咀邊濕疹
圍住個咀生 又紅 又會自己損 之後損既地方會結(蕉) 之前睇西醫 比左d類固醇 查就無事
但都用左成三個月 再用唔係辦法。。
轉睇元朗某個中醫話我係個消化系統有問題
排唔到毒 食左一 兩個星期都無咩好轉
佢又無野比我搽 一紅 乾就咀都開唔大。。。
搽保濕野 又有時會痕。。
唉而家工都無反 想搞好佢先
有無咩方法快d好。
咩死海個d野 用過無用
lm
本木序 既 洗頭水 沐浴露 有冇人試過
呢排日日食魚片豬肉粥 魚蛋河 麵包 飯都唔敢食太多 救命都係咁
救命
本人係咀邊濕疹
圍住個咀生 又紅 又會自己損 之後損既地方會結(蕉) 之前睇西醫 比左d類固醇 查就無事
有無咩方法快d好。
咩死海個d野 用過無用

中醫邊有咁快見效
有冇戒肉戒生冷嘢
清水洗面 唔好亂搽嘢
救命
本人係咀邊濕疹
有無咩方法快d好。
咩死海個d野 用過無用

中醫邊有咁快見效
有冇戒肉戒生冷嘢
清水洗面 唔好亂搽嘢

有戒口 只飲水
呢排日日食魚片豬肉粥 魚蛋河 麵包 飯都唔敢食太多 救命都係咁

食飯會有濕疹,?

食飯會有濕疹,?

唔知 覺得食粥好似係最清
又流黃色水
又流黃色水

皮膚破裂,,一達達乾得滯跟手裂開變疤,,,
嚴重到要睇中環李祖x
睇緊個中醫 話我消化系統有問題 食左佢d葯 個肚好似浪下浪下咁
唉 唔知繼續睇佢好定點好
點先知同個中醫夾唔夾
有無人同我一樣 面有濕疹
其實最好驗左血先
其實最好驗左血先

可唔可以分享多d? 邊到驗
巴打有無濕疹
我自己就靠戒口
牛鵝鴨蟹熱氣野都少食
而且定期飲怯濕茶
我真係痕到仆街就拍爽身粉
我都唔明, 虎盡金來係嗰邊教用死海鹽點解仲係咁多人唔知/唔試
連我自己都開過post多謝虎盡金來, 都係有人唔信
100蚊1kg都唔使咁平都唔試下? 係都要用類固醇藥膏
虎盡金來用法: 係4湯匙左右開1分升凍水直接浸或者用棉花、紗布點黎敷再搽返d油或者cream
我既用法: 1:3 鹽:水, 用噴樽噴極濃鹽水唔沖唔理佢

使唔使我係度開多次

開幾多次都冇用啦 D人唔睇唔信架
想D濕疹好番都要自己出少少力丫
我自己最嚴重嗰時真係好努力咁搵方法, 咩都試
高登search得到嘅濕疹post我都睇晒
咁啱你出Post(PM問你地址, 你到而家都未覆我 )
而家基本都叫好番晒, 唔亂食嘢就冇事
講多一次, 多謝你

記得呢位兩位巴打既po 好勵志
仲有個巴打開埋死海鹽夾單group但靜哂
股死海鹽熱潮退哂

呢排手濕疹黎料靠死海鹽止痕好work
最近嘗試緊唔係點搽野
雖然有時乾到痕 但r一r就可以忍到冇事
平時喪搽cream 如果一痕就r唔停
之前個頭有d濕疹,一剷青就見到紅左
換左隻貴洗頭水好返哂
但2百幾蚊一支,唔大支 一支應該用到一個月咁上下
我啲濕疹r損咗出水
有晚勁痕 之後用雙飛人瘋狂滴落啲濕疹到
那完冇咁痕

但我發覺夜晚啲濕疹痕好多 成日瞓瞓吓r醒咗
你地點媾女?
之前個頭有d濕疹,一剷青就見到紅左
換左隻貴洗頭水好返哂
但2百幾蚊一支,唔大支 一支應該用到一個月咁上下

可唔可以講下咩牌子

使唔使我係度開多次

講多一次, 多謝你

股死海鹽熱潮退哂

我都覺得work 救返我塊面 再加睇中醫同戒口
依幾個月都冇生濕疹

講多一次, 多謝你

股死海鹽熱潮退哂

我都覺得work 救返我塊面 再加睇中醫同戒口
依幾個月都冇生濕疹

請問絲打 面濕疹情況點?
小弟咀邊生 中醫 話消化系統有問題
唔知係真唔係 唉 你個中醫話咩?
一唔搽類固醇就發到仆街
lau ming
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞