(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
夏天到 你地會唔會唔理人眼光照著短衫短褲

最差既情況都試過 已經無野可以怕

唔會唔理 自己都唔想見到啲爛肉
屌 呢幾日個人成日馨烚烚
之後又冇咩點休息 d 濕疹又出返黎
仲要係塊面度 唉
其實飲多d 水有冇用

照著 出街成日比人望住 坐巴士無人坐隔離
有你想朋友用過免疫系統藥?香港邊個醫生會有?幾貴都ok
朋友用過免疫系統藥?香港邊個醫生會有?幾貴都ok
我自己就轉用dove 皂 幾蚊個
仲要係塊面度 唉
其實飲多d 水有冇用

呢類藥睇免疫及過敏病科醫生

皮膚科係冇

照著 出街成日比人望住 坐巴士無人坐隔離

皮膚科係冇

蘋果有單新聞超嚴重用左好番 呢個po唔知幾多頁有個留言話用緊
食抗排斥藥囉
不過要定期驗血

巴打求detail

皮膚科係冇

蘋果有單新聞超嚴重用左好番 呢個po唔知幾多頁有個留言話用緊

做運動 真心
利申:好緊
上年第一次出濕疹,勁痕又會出水,
晚晚張床都係啲皮屑,
睇左幾次一個睇開既醫生都搞唔掂。
之後轉左睇另一個醫生,
開左樽深綠色勁臭藥味既藥水比我,
叫我沖涼前搽,等十分鍾再沖乾淨。
個陣我keep住用滴露沖涼,換藥膏之前都會用滴露濕紙巾抹一次患處先
用左啲藥幾日就冇哂啲疹

Btw 有冇巴絲打用過硫磺皂?有冇效?
仲要係塊面度 唉
其實飲多d 水有冇用

好有用,仲有唔好食麥記

皮膚科係冇

免疫力壓抑嘅藥 好貴下 同埋要定期驗血 比口服steroid少負作用

皮膚科係冇

免疫力壓抑嘅藥 好貴下 同埋要定期驗血 比口服steroid少負作用

同埋皮膚科係有得開 我以前食過
Physiogel
有冇人會有好多紋咁?
早果幾年塊面同個全身都好紅,基本上夜晚冇覺好訓,R到成床都係皮,之後又唔知點解冇哂事(可能我之前多左運動,戒口一半半,戒唔到凍野同咖啡奶茶

但今年d手指情況嚴重左,係睇得到隻手指有一堆水泡係表皮下面 ,用燈照仲恐怖,有冇巴絲試過
夜晚係不自覺係咁r
夜晚係不自覺係咁r

帶好厚嘅手套瞓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞