(濕疹jj)有咩可以減輕濕疹

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
有冇人呢幾日好嚴重 痕到訓唔到 想食安眠藥

經常痕醒
生濕疹最緊要介口
雖然我只係汗疹 但都痕到Hihi
試過用平凡媽媽 都舒緩到

平凡媽媽
臭到仆街,點拎出黎搽呀
唔知第5 / 6頁我都講過啦,有得揀既話,唔好買佢
有個巴 (定絲)駛左幾千蚊,一啲效都無

轉用手工皂啦,用左大半舊,隻腳都唔再痕
淨係要搞掂啲印

有冇KEYWORDS 呀

應該間間都差唔多,我個陣都係隨便搵
呢間包平郵同送起泡網,價錢對比過其他係平既

利申:本人與以下FB Fan Page沒有任何關係、並非打手

濕疹金膏就用呢間,貴啲既,不過我覺得幾好
之不過因為上年年底無貨所以轉用上面個間
最近大腿生左幾十粒紅疹,個別好大粒連肉都腫起,頭一,兩日說純粹紅疹,後來中間會起一粒黃/米白色嘅水泡。

早幾日睇普通門診,醫生無講係咩皮膚病,就話開抗生素。我已經拒絕,最近舊嘅紅疹慢慢變成啡色,中間有深啡點,但仍有好多新出。

想問問有冇人係咁嘅情況? 而你係點處理呢?
最近大腿生左幾十粒紅疹,個別好大粒連肉都腫起,頭一,兩日說純粹紅疹,後來中間會起一粒黃/米白色嘅水泡。

早幾日睇普通門診,醫生無講係咩皮膚病,就話開抗生素。我已經拒絕,最近舊嘅紅疹慢慢變成啡色,中間有深啡點,但仍有好多新出。

想問問有冇人係咁嘅情況? 而你係點處理呢?

總知唔好搽任何類固就ok 我覺得抗生素/抗組織胺藥禁一禁先再唸
有冇人用過森林之家?
好想問,有冇人全身濕疹都染到髮?
我好來染但幾驚下 驚敏感

好想*

好想*

之前有染 染完唔覺嚴重左 但我屋企人覺得關事唔俾我染 而家冇染都照出

好想*

之前有染 染完唔覺嚴重左 但我屋企人覺得關事唔俾我染 而家冇染都照出

有染
頭皮會出水 痛幾日就冇事了

好想*

有染

咁驚 你染果陣有冇hi到頭皮?

好想*

你係自己染定出去染?用邊隻染劑?

好想*

你係自己染定出去染?用邊隻染劑?

出去染啊
時好時壞 好想放棄

好想*

有染

咁驚 你染果陣有冇hi到頭皮?

我出去染
要染就要付出代價
但始終個個人唔同 啲染髮劑質素好啲會好啲
袪濕,藥/針灸

有冇邊個中醫針灸掂嘅介紹 我r到面有2,3成位置都出水 好想死。。
每年四月都返發 每次都係右手
揸左啲類固醇藥膏先好返啲 前兩日好誇張
有無巴打塊面都有濕疹
搽類固醇 夏天曬黑左個個位會白左撻 唉好煩
每年四月都返發 每次都係右手
揸左啲類固醇藥膏先好返啲 前兩日好誇張

巴打我同你一樣
仲要左右手都有 右手嚴重啲
我知濕疹好多種 有冇人知呢種要點搞
我困擾左好耐
有冇for 濕疹用既洗頭水好介紹
可以試下洋蔥綠茶素

早一個月濕疹番發 全條頸紅晒 紅到好似做運動咁紅 發作時仲會起爛 痕起上黎想R又唔敢 忍唔到手R一下就玩完停唔到 好似吸毒咁 最慘夜晚痕到醒第2朝起身損晒 死海鹽偏方試過 睇開嘅中醫都幫唔到我 於是就試左洋茶綠茶素

當時我係最嚴重嘅時候食 食左一日明顯止痕 2日後勁甩皮 甩完之後好左7成 個人有番自信 雖然都係乾乾地 有少少紅 但已經舒緩左好多 依加食左10幾日已經無番發 但少少痕少少乾少少紅都會有

有興趣可以google一下顧小培博士 就係佢推薦呢個療法 副作用幾乎無 唯一唔好係有D貴 另外有個大牌子嘅CREAM我都推介 香港少D有
有無人知華醫堂好無?
夏天到 你地會唔會唔理人眼光照著短衫短褲

唔理啦,up住仲衰

最差既情況都試過 已經無野可以怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞